Krumplit hoztak, több, mint félmilliót vittek

Daruszentmiklós – Az elsődleges adatok alapján a daruszentmiklósi idős házaspárt csütörtökön délelőtt kereste fel három ismeretlen férfi azzal, hogy az önkormányzattól jöttek, és krumplit, hagymát, valamint 10.000.- Ft készpénzt hoztak nekik gyógyszerre. Mivel azonban náluk csak 20.000:-Ft-os bankjegy volt, így megkérték a pár férfi tagját, adjon nekik vissza belőle. Ő elő is vette a félretett pénzüket rejtő borítékot, majd kivett belőle 10.000.-Ft-ot. Zavarodottságában azonban azt is és a 20.000.-Ft-ot is visszaadta az egyik férfinek.

Eközben a „segélyt hozó csapa” másik tagja a krumplit öntötte ki egy ládába a nyári konyhában az asszony segítségével. A hagymát is bevitték ugyan a házba, de távozásukkor azt az idősek már sehol nem találták, ugyanúgy, mint az ágyon hagyott borítékban lévő 650.000.-Ft-jukat sem.


Ezt észlelve szóltak szomszédjuknak, aki értesítette az esetről az önkormányzatot. A bűncselekménnyel kapcsolatos jelzés ezt követően érkezett a Polgármesteri Hivatalból a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra.

A gyors adatgyűjtésnek köszönhetően kiderült, hogy a településen lakók közül többen megfigyeltek egy piszkos, zöld színű Peugeot 406-os gépkocsit, ami az utcákat járta, és volt, aki a nyomozóknak még annak rendszámát is be tudta diktálni.

Így ennek alapján adta ki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ügyelete a keresett gépkocsival kapcsolatos körözvényt.

Így lettek figyelmesek fél kettő körül az M6-os Autópálya Iváncsai Alosztályának járőrei az autóra a Pécs felé vezető oldalon a 45-ös km szelvényben. A gépkocsit és a benne ülő három személyt ellenőrzés alá vonták.

Miután adataik ellenőrzése megtörtént, előállították őket a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára. Az autó helyszíni szemléje során annak napellenzőjében lévő zsebből egy kis nylon zacskó került elő, benne ismeretlen eredetű fehér porral. Azt a rendőrök lefoglalták, majd szakértőnek küldték meg.


A két 28 éves, valamint egy 27 éves miskolci fiatalt a dunaújvárosi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 650.000.-Ft-os lopással kapcsolatban, majd kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt mintavételre állították őket elő a dunaújvárosi kórházba.

A három férfi – akik tagadják a bűncselekmény elkövetését – szabadlábon védekezik.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói vizsgálják, hogy a trió összefüggésbe hozható-e a környéken történt hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével.

Forrás: FMRFK