Tiltakozás a dunaújvárosi iskola bezárása miatt

Békés gyülekezést szervez a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola Szülői Szervezete 2011. március 2-án 16.00 órára a Városháza térre.

A Petőfi Sándor Általános Iskola megszüntetése sem gazdasági-, sem szakmai szempontból nem indokolt – állítják.

A Petőfi Sándor Általános Iskola Szülői Szervezete arról tájékoztatja a szülőket, a lakosságot, hogy a békés, csendes demonstráció 15.30-kor indul a Petőfi Sándor Általános iskolától. A Városháza térre érkezve aláírásukkal megerősíthetik részvételüket, majd ezt követően a 18 órakor a Petőfi iskolánál ér véget a demonstráció.

“Tudatni szeretnék, hogy az előterjesztés véleményezése során a SZÜSZE munkáját több olyan, ma elismert szaktudással bíró gazdasági szakember is segíti, akik egykor a Petőfi Általános Iskolában folytatták, majd végezték tanulmányaikat.

A város és a környező települések polgárai támogatják álláspontjukat, és ezt aláírásukkal meg is erősítették. A 6436 db aláírást tartalmazó aláírásgyűjtő ívet, valamint az Iskolai Szülői Szervezet véleményezését a polgármester úrnak személyesen átadták, Cserna Gábor átvette. A Petőfi Sándor Általános Iskola megszüntetése sem gazdasági-, sem szakmai szempontból nem indokolt. Mivel a szervezeti átalakításra vonatkozó javaslat szinte minden, ma az önkormányzat által működtetett iskolát érint, ezért egymás érdekeit is szem előtt tartva, karöltve várunk olyan megoldást, mely megőrzi az évtizedes szakmai értékeket, hagyományokat, és mind a fenntartó, mind a lakosság igényeinek megfelel. Javasoljuk, hogy a jelenlegi előterjesztést alkalmatlanságára való hivatkozással az illetékes bizottság, valamint a közgyűlés vesse el!” – írják közleményükben.