Megnyílt az Anne Frank – Történelem a mának c. kiállítás

Székesfehérvár – Ünnepélyes keretek között, közel száz érdeklődő részvételével megnyílt az “Anne Frank – Történelem a mának” című kiállítás. A megnyitón a résztvevőket Márton Zoltán az Esélyek Háza igazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy ez a kiállítás főként a fiatalokat célozza meg, szemléletesen bemutatva a második világháború zsidó ellenes rémtetteit. Kihangsúlyozta, hogy nagy fontosságú és mindannyiunknak tennünk kell azért, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő.

A kiállításra eddig 60 iskolás csoport jelentkezett, akiknek a tárlatot hasonló korú diáktársaik mutatják be. Az előzetes becslések szerint minimum 4000-en fogják megtekinteni.

Dr. Gergely Anna történész részletesen bemutatta a kiállítást, párhuzamba állítva a könyvvel, mely egy 13 éves kislány naplója. Ez az irodalmi mű tulajdonképpen a második világháború legszörnyűbb két évét mutatja be a zsidóság szempontjából.

A kiállítás 2011. március 11-ig csoportosan tekinthető meg, a Civil Szolgáltató Központban, de egyénileg is bárki csatlakozhat.

Bővebb információt, térképet és a bejelentkezéshez szükséges információt  itt találhatják meg.