Kamionok akadtak el Fejér megyében

Hófúvás, havazás, ónos eső nehezíti a közlekedést Fejér megyében, az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú riasztást adott ki. A katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek segítségét január 14-én reggel 5 óra óta több mint tíz alkalommal kérték. A katasztrófavédelem arra kéri a gépjárművezetőket, hogy mielőtt hosszabb útra indulnak, az érintett útszakasz járhatóságáról mindenképpen érdeklődjenek az útinformnál.

tuzolto_tel

Csak a téli útviszonyokra felkészített, téli gumiabroncsokkal felszerelt járművekkel induljanak el.

A 81-es főúton Csókakő térségében kamionok akadtak el. Székesfehérváron, a Seregélyesi úton kisteherautó és személygépkocsi csúszott össze, a két járművet a székesfehérvári hivatásos tűzoltók választották el egymástól. A Vásárhelyi úti vasúti átjáróban egy helyi járatú busz akadt el a síneken, a járművet a volán autómentője húzta ki a vasúti pályáról. A Farkasvermi úti körforgalomban egy tartányos teherautó nem tudta folytatni az útját. A 81-es főút fehérvári lehajtójánál szintén egy kamion akadt el. Polgárdiban egy autóbusz csúszott a megállónak, amelyet daruval kellett visszahúzni az útra, személyi sérülés nem történt. Csákvár és Oroszlány között is kérték a katasztrófavédelem segítségét, ahol ugyancsak egy zöldségszállító kamion állt meg a havas úton.

A katasztrófavédelem arra kéri a gépjárművezetőket, hogy mielőtt hosszabb útra indulnak, az érintett útszakasz járhatóságáról mindenképpen érdeklődjenek az útinformnál. Csak a téli útviszonyokra felkészített, téli gumiabroncsokkal felszerelt járművekkel induljanak el. Az esetlegesen felmerülő hosszabb várakozási idő megkönnyítése érdekében vigyenek magukkal meleg ruhát és meleg védőitalt. A csomagtartókban elhelyezett hólánc és lapát a hóátfúvásos útszakaszokon segítheti a továbbhaladást. A balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel, helyesen megválasztott sebességgel közlekedjenek.

Tartson biztonságos követési távolságot az ön előtt haladó jármű mögött. Maradjon éber, lassítson le és tartsa uralma alatt a gépkocsit! Vezessen körültekintően és óvatosan! Az utak síkosság mentesítését a közútkezelő folyamatosan végzi.

A járdák síkosság mentesítéséről az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának kell gondoskodnia. Ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület tisztítása az ő feladata.

Ha elakadnak a 105-ös segélyhívón kérhetnek segítséget.