Betörésen érték tetten, azt vallotta: csak vizelt

Ráckeresztúr – A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya betöréses lopással gyanúsít egy 44 éves baracskai férfit. A személyt hétfőn kora délután érte tetten egy ráckeresztúri ingatlantulajdonos a saját telkén, amikor a lakatlan ingatlant ment ellenőrizni vejével.

Amikor a két férfi a házhoz ért, azt látta, hogy két személy fut ki a garázsból a kert hátsó része felé. A két szemtanú nem volt rest, visszaszállt gépkocsijába, majd a kert hátsó részéhez közeli utcán a tettesek elé vágtak. Az idősebbiket sikerült elfogniuk, míg a fiatalabbik elmenekült. 

A sértett ezt követően értesítette a rendőrséget a történtekről. Miután a tulajdonos megnézte a feltört garázst, megállapította, hogy onnan több használati tárgy hiányzik, köztük köszörűgép, fúrógép, fejőgép, szivattyú, fűkasza mintegy negyedmillió forint értékben, amiket korábban vihettek el a tettesek. Tekintve, hogy amikor tetten érték őket, nem volt náluk semmi.

A dunaújvárosi nyomozók a helyszínen visszatartott, majd a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállított férfit betöréses lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kihallgatása során tagadta a bűncselekmény elkövetését. A nyomozóknak azt mondta, csak vizelni ment be a saját lakásától mintegy tíz percre lévő udvarra, és ezért mászott át a 180 cm magas kerítésen.

Az udvaron tartózkodó és a telektulajdonos megérkezését követően elmenekülő másik személyt – vallomása alapján – nem ismeri, és nem tudja, hogy mi csinált ott a kertben.

A férfit – akivel szemben a dunaújvárosi nyomozók már korábban is folytattak lopás miatt büntetőeljárást, míg egyszer 3, míg máskor 4 mázsa fa eltulajdonítása miatt szabálysértési eljárást, és jelenleg tartózkodási hely megállapítása miatt körözte a BRFK Délbudai Bűnügyi Régió – bűnügyi őrizetbe vették a dunaújvárosi nyomozók.

Őrizetbe vételét követően a személy beismerő vallomást tett. Folytatólagos kihallgatása során elismerte, hogy a garázsból kábeleket akart ellopni, de a tettenérés miatt az meghiúsult.