Tóth Péter kapta a Kiváló közszolgálatért díjat Enyingen

Enying Város Önkormányzatának idén alapított „Kiváló közszolgálatért” (Év rendőre) díját Tóth Péter r. zászlós, az Enyingi Rendőrőrs körzeti megbízottja vette át tegnap ünnepélyes keretek között a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

A város a rendőrőrsön dolgozók szakmai munkájának elismeréseként hagyományteremtő jelleggel hozta létre a díjat. Az önkormányzati testület tegnap zárt ülésen egyhangúan fogadta el az enyingi őrparancsnok javaslatát miután azt a székesfehérvári rendőrkapitány jóváhagyta. Ennek függvényében Tóth Péter r. zászlós kapta meg először a város ezen kitüntetését.

A körzeti megbízott 2002. óta szolgál Enyingen. A Siófoki Rendőrkapitányságról érkezett a fejér megyei kisváros őrsére. Korábban katona volt.  Az Enyingi Rendőrőrsön járőrként kezdett, majd járőrvezetőnek, később pedig körzeti megbízottnak nevezték ki.  Az elmúlt kilenc évben sokat tett a kisváros közrendjéért és közbiztonságáért. Munkáját mindig alázattal és példamutatóan végezte, mellyel kivívta parancsnokai elismerését.

A Rendőrség védőszentjének, Szent Györgynek április 24-ei ünnepe alkalmából került szerdán átadásra a díj.

Az Enyingi Önkormányzat terve szerint innentől kezdve minden évben szeretnék kiosztani a díjat, ezen elismeréssel is megpecsételve az önkormányzat és a rendőrőrs közötti konstruktív együttműködést.