Őrizetben a dunaújvárosi főiskola betörője

Budapesten fogták el a dunaújvárosi nyomozók azt a 34 éves férfit, akit az október 24-én történt dunaújvárosi főiskolai betöréssel gyanúsítanak. Az intézmény stúdiójából akkor több, mint négymillió forint értékben vittek el különböző műszaki cikkeket. A férfit a rendőrök őrizetbe vették.

Október 24-ére virradóra betörést jeleztek a Dunaújvárosi Főiskola stúdiójából. Kiderült, a tolvaj az ablakot betörve jutott be a stúdióba, ahonnan két kamerát, két akkutöltőt, illetve öt darab akkumulátort vitt magával a kamerákhoz tartozó hordtáskákkal együtt. A lopási kár 4.050.000.- Ft volt, míg a rongálási kár 10.000.- Ft volt.

A dunaújvárosi nyomozók a széleskörű adatgyűjtést követően beazonosították az elkövetéssel gyanúsítható személyt, akit csütörtökön délben fogtak el Budapesten, a Nagytétényi úton. A 34 éves dunaújvárosi férfinél ott volt az egyik ellopott kamera, annak tartozékaival együtt.

A rendőrök őt és a társaságában lévő másik személyt is előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. Mind a kettőjüknél házkutatást tartottak a nyomozók. A másik ellopott kamera azonban nem került elő.

A 34 éves dunaújvárosi férfit lopás elkövetésével meggyanúsították a nyomozók. A büntetett előéletű személyt ezt követően őrizetbe vették. Társa tanúként szerepel az ügyben.

A nyomozás továbbfolyik, többek között a másik ellopott kamera hollétével kapcsolatban.