Minden székesfehérvári általános iskolának lesz “iskolarendőre”

Székesfehérvár – Szeptembertől minden városi fenntartású általános iskolának lesz “iskolarendőre” az önkormányzat és a helyi rendőrkapitányság együttműködésének köszönhetően.

A városvezető hangsúlyozta: a “Nekem Fehérvár” programban kiemelt szerepet kapott a közbiztonság erősítése. Ezt szolgálták a múlt heti közgyűlési döntések, valamint a kapitányság és az önkormányzat közötti jó együttműködés. Hozzátette, hogy fontos a személyes kapcsolat, amely az “Iskola rendőre” elnevezésű program révén egy-egy általános iskola és egy adott rendőr között kialakul majd, ennek a legfőbb előnye a problémák feltérképezése, megelőzése és hatékony megoldása.

Csizek Tibor, a város rendőrkapitánya kiemelte: alapvető cél a bűncselekmények és a balesetek megelőzése.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az önkormányzat az állandó rendőri jelenlét biztosítása érdekében az Alsóvárosban önálló rendőrőrsöt hoz létre. Itt lesz az úgynevezett déli akciócsoport központja; ez az alsóvárosi, a maroshegyi és a tóvárosi körzeti megbízottak mellett 13 környező település körzeti megbízottját tömöríti majd.

Mintegy egymillió forint pluszforrást biztosítanak a Székesfehérvári Rendőrkapitányságnak. Ebből 800 ezer forintot egy rendszámfelismerő rendszer megvásárlására fordítanak, amellyel nemcsak a lopott autókat, hanem például a lejárt forgalmival közlekedő járműveket is kiszűrhetik.