Fegyverrel rabolta ki a benzinkutat – elfogták

Székesfehérvár – Fegyveres rablás miatt riasztották a székesfehérvári járőröket pénteken éjfél előtt néhány perccel a Székesfehérvár Olaj utcában lévő töltő állomásról. A bejelentésben szereplő fegyveres, maszkos elkövetőt nem egészen egy óra leforgása alatt megtalálták. Egy bokor alól húzták ki a járőrök. ..

A fegyveres rablásról 23.55 perckor érkezett bejelentés a Székesfehérvári Rendőrkapitányság ügyeletére. Az elkövető pisztollyal a kezében, fejére húzott maszkkal arra kényszerítette a töltőállomás női alkalmazottját, hogy átadja neki a bevételt. A megszerzett mindössze ötezer forinttal gyalogosan távozott. A töltőállomás másik két alkalmazottja miután értesült a shopban történtekről, először járművel, majd futva eredtek a férfi nyomába. E közben értesítették a rendőrséget. Az elkövető az Olaj-Nefelejcs-Huba útvonalon tovább menekült, amikor egy házhoz beugorva üldözői szem elől tévesztették.

A rendelkezésre álló adatok alapján a helyszínre érkezett rendőri egységek nyomkövető kutyával, a környéket lezárva, személykeresést hajtottak végre. Ennek során a Huba u. – Vértanú út kereszteződésében, egy bokorban elbújva, a földre feküdve találták meg a húsz éves férfit, aki mellett egy hátizsákban megtalálták a rablásból származó bankjegyeket, a terepszínű maszkot és az elkövetéskor használt fekete színű, márkajelzés nélküli maroklőfegyvert. A fegyver elsődleges megállapítás szerint feltehetően gáz-riasztó pisztoly.

A húsz éves fehérvári férfit, elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki a fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt. A bűncselekmény elkövetését beismerte, őszinte, részletes vallomást tett. A fiatal férfi elmondása szerint laptopra gyűjtött, ahhoz kellett a pénz. Büntetve eddig nem volt. A gyanúsított kihallgatását követően tőle a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatba hozható tárgyakat, pulóvert, pisztolyt, maszkot lefoglalták. A cselekmény büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés.

A gyanúsított őrizetbe vétele mellett a rablás miatt megindított büntető eljárást tovább folytatják a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói.