Három betörés egy éjszaka alatt Perkátán!

Március 23-ára virradóra három helyszínen észleltek betörést Perkáta területén. A tettes egy családi házhoz tartozó melléképületből vitt el tyúkot, szemes kukoricát, egy másik ingatlanról használati tárgyakat, egy harmadik helyről palackokat, kéziszerszámokat és fémtárgyakat. Ez utóbbi zsákmányt nyilván nem találta elégségesnek, mert a harmadik helyszínre még aznap éjjel visszatért, hogy további értékeket vigyen el, de ezen csúszott el. 24-ére virradóra a településen újabb betörés történt…

Perkátán a Rákóczi Ferenc utcában lévő ingatlan tulajdonosa március 23-án hajnalban zajra ébredt. Amikor lámpát kapcsolt az udvaron egy átsiető alakra figyelt fel. Reggel, amikor alaposan körülnézett észrevette, hogy jó néhány dolog eltűnt a garázsból. Főleg autóalkatrészek, fém csövek, idomok, hasonlók, de hiányzott egy hegesztő trafó, kéziszerszámok, stb. A tettes vélhetően másodszor fordult volna, amikor a sértett felébredt, mert hátrahagyott egy kézikocsit, amin egy rotációs kapa volt, ültetni való magok, metsző olló, vasfűrész és más egyebek. Az ingatlan hátsó kerítése mellett egy elhagyott mobiltelefonra és egy baseball sapkára bukkantak. A nyomozók a rögzített nyomok és a megtalált mobiltelefon alapján azonosították be a feltételezett elkövetőt egy 36 éves helybéli férfi személyében. A nála megtartott házkutatás során megtalálták a hegesztő trafót és egy gázpalackot. A férfi kihallgatása során sajátjaként ismerte fel a bemutatott telefont és sapkát. Nem tagadta, hogy ő követte el a lopást.

Rossz anyagi körülményeivel magyarázta a tettét. A nyomozást folytató dunaújvárosi rendőrök vizsgálják, hogy a betörés miatt elfogott és őrizetbe vett férfinek van-e köze a településen ugyancsak 23-ára ismertté vált másik két betöréshez. Az egyik helyről tyúkot és szemeskukoricát, a másik ingatlanról hűtőgépet, súlyzópadot, vaskályhát vitt el ismeretlen tettes.

Március 24-ére virradóra Perkátán, a Kastély épületében működő Szociális Szolgálathoz tört be ismeretlen személy úgy, hogy az ajtót befeszítette. Az épületben kutatást végzett. Az intézmény képviselője egy telefon, egy mikrohullámú sütő, egy dvd lejátszóval kombinált televízió, valamint egy számítógépház eltűnését jelezte. Március 28-án délután egy szolgálaton kívüli főtörzsőrmester kapott jelzést, hogy egy a településen közlekedő gépkocsiban vélhetően a lopott számítógép van. A főtörzsőrmester szolgálatba helyezte magát és igazoltatás alá vonta a jelzésben szereplő járművet és az autóban ülő 42 éves seregélyesi nőt és 33 éves élettársát. Az autó átvizsgálása során megtalálták a Kastélyból eltulajdonított számítógépet. A két személyt előállították, tanúként kerültek kihallgatásra. A két személy a számítógép eredetére vonatkozóan annyit mondott, hogy egy színes tévéért cserélték el két férfivel, akik a házuknál csengettek be és eladásra kínálták fel azt. Elmondásuk szerint Székesfehérvárra akarták vinni, hogy megvizsgáltassák szakemberrel, hogy milyen állapotban van a berendezés. Előtte egy ismerősüknél álltak meg, akinek kukorica csutkát vittek, hogy eltüzelje. Ekkor állította meg őket a településen a rendőr.

A számítógépet lefoglalta a rendőrség, a sértett intézménynek visszaszolgáltatták. A betörés körülményeit és a két tanúként előállított személy vallomásában szereplő adatokat tovább ellenőrzik.