Vigyázat Csalók! – Ágyneművel trükköztek

Székesfehérvár – Két nőt keresnek a székesfehérvári nyomozók, akik hétfőn dél körül hatszázezer forintot csaltak ki egy 85 éves asszonytól. A két idegen arra való hivatkozással ment be a Poprádi úti lakóházba, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórháztól jöttek és egy nyereménysorsolás eredményének a hírét hozták…

Az idős asszony dél tájban engedte be a két ismeretlen nőt. A magasabbik beszélt hozzá, a másik szinte meg sem szólalt. A nő elmondta, hogy három embert – köztük az ingatlanon élő hölgyet – sorsoltak ki a kórházban és ha nyolcszázezer forintot átad, másnap postán visszakapja, mi több két garnitúra ágyneműt is kap mellé ajándékba. Az asszony összeszedte a lakásban található összes készpénzt és átadta a két nőnek. Cserébe megkapta a két garnitúra ágyneműt. Az idegen távozását követően gondolta át a dolgot és rájött, hogy becsapták és értesítette a Székesfehérvári Rendőrkapitányság ügyeletét.

A nyomozók a rendelkezésre álló adatok alapján keresnek egy kb. 175 cm magas, vékony testalkatú, fehér bőrű, szőke festett hajú nőt, aki farmert és pólót viselt. Korát 45-50 évesnek saccolta. És keresi a rendőrség a nő társát, aki szintén 45-50 éves lehet, 165-170 cm magas, molettebb a másiknál. Fehér ruhában volt, haja barna, bőre kreol árnyalatú. A helyszínre feltehetően autóval érkeztek és azzal is távoztak.