Kevesebb reklámújság – hatékonyabb válogatás! Kimbino – a virtuális akcióvadász.

A digitalizáció az élet minden területét áthatja. Mobiltelefonom segítségével jobbá, könnyebbé tehetem mindennapjaimat, főként, hogy mindenféle alkalmazás elérhető. Nyelvtanító, zenelejátszó, lépésszámláló, stb. Egy kis memóriakártyán elfér egy könyvtárnyi olvasnivaló. Manapság nem a térképet böngészve navigál egy barátom az anyósülésről, hanem navigációs programok utasításait követem. Pár kattintás után házhoz jön az étel is.

De honnan tudhatom, hol érdemes vásárolni? Feliratkoztam jó pár üzlet hírlevelére, hogy hetente értesüljek a kedvezményes árakról. Több órámba telt, míg megtaláltam egyesével a feliratkozás lehetőségét. Aztán rájöttem, hogy jobban szeretem az akciós újságot olvasni, jobban áttekinthető.

Hetente vártam az újságkihordót, hogy bedobja az akciókról szóló lapokat postaládámba. Ugyanakkor gyakran előfordult, hogy jó pár reklámújságot olvasás nélkül kihajítottam a kukába. Hiszen nem vagyok kíváncsi minden héten például a motoros láncfűrész árára, vagy nem akarok minden héten új autót venni. Egyébként is fáj a szívem, ha belegondolok, mennyi fát vágnak ki azért, hogy kinyomtassák azt a rengeteg reklámújságot.

Kimbino, Te vagy az aduász!

Arra gondoltam, kellene egy alkalmazás, ami jól áttekinthetően összegyűjti az akciós ajánlatokat minden termékkategóriában. Már majdnem nekiálltam összerakni egy alkalmazást magam, de előtte kutatni kezdtem és végül rátaláltam a Kimbinóra. A következő lépésem az volt, hogy vigyorogva kimentem a postaládámhoz és kiragasztottam ezt a feliratot: „Nem kérek reklámújságot, a Kimbinót használom!”

Mi az a Kimbino App? A kedvezmények jók, mindenki szeret akciós áron vásárolni, s a Kimbino segít rátalálni a kedvezményes árakra. A zsebemben tudhatom a számomra legjobb ajánlatokat. Bár nem kötelező, de ha regisztrálom magam az ingyenes alkalmazáson, még személyre is szabhatom, melyik üzlet akcióit akarom követni. Azon kívül, hogy egy helyen láthatom az üzletek ajánlatait, más miatt is nagyon praktikusnak találom. A Kimbinóval hozzájárulok bolygónk megmentéséhez, mert online böngészhetek az akciók között.

Gondolkozz zölden!

Mindenhonnan ezt hallom és a híreket olvasva rá kellett döbbennem, hogy nincs más kiút a fogyasztói társadalom útvesztőjéből. Át kell gondolnom mindennapjaim bevett szokásait és nem szakítok le egy újabb műanyagzacskót a zöldségesnél. Nem ülök autóba, hogy az egy kilométerre lévő kisboltba menjek a vekni kenyérért, hanem testmozgás címszó alatt biciklire ülök vagy gyalog járom meg az utat. Megóvom környezetemet azzal, hogy a Kimbinót használom, nem járulok hozzá az erdőpusztításhoz. Az én postaládámban nem lesz többé (kéretlen) reklámújság. A Kimbinóval kisebbíthető az ökológiai lábnyom, ami mindannyiunk érdeke vagy inkább kötelessége. Az akciós újságokat nem szabják személyre, mindenki kap egyet-egyet, majd esetleg elolvassa. Milyen pazarlás!

Visszatérve az alkalmazásra meg kell jegyeznem, hogy naprakész információt szolgáltat. Ha most még nem is ölel fel minden magyarországi üzletláncot, egyre bővül a kínálata. Hetente más-más élelmiszert kínál kedvezményes áron az Auchan, a Lidl, a Tesco és majd mindegyik üzlet. A Kimbinóban megtekinthetem a hetente frissített lapszámot. Ugyanígy az IKEA, Jysk, KiK és más tematikájú üzletek lapjait is hetente feltöltik.

Egy szó mint száz a Kimbino egy nagyszerű asszisztens. Érdemes kipróbálni.