Bolti eladó tanfolyam – Fejér megyében is A bolti eladó szakma izgalmas. Bemutatjuk a bolti eladó munkaterületeit és készségeit.

Fizetett hirdetés

A bolti eladók az üzlet minden egyes területén részt vesznek, hiszen készletet rendelnek, értékesítenek és ügyfeleket is kiszolgálnak. Nagyon sok munkaterületen kell helyt állniuk és nagyon sokféle készséggel és képességgel kell rendelkezniük. Ettől is olyan izgalmas ez a szakma, unatkozni biztos nem fog az a személy, aki ezt a szakmát választja.

A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. eladó tanfolyamot is indít. Eladó tanfolyam a következő városokban indul: Székesfehérvár, Budapest, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém. Ha most jelentkezel a Minerva képzésére, konfliktuskezelő tréninget kapsz ajándékba.

A bolti eladói tanfolyam egyik célja a szakképesítés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb munkakör, foglalkozás betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátítása.

Mi is a pontos feladata egy bolti eladónak? Az eladó a kereskedelmi egységekben kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Emellett, az eladásra kerülő áruk átvételével, raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. A bolti eladó közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában. És ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű működésével kapcsolatos eladói feladatokat.

Amennyiben bolti eladó tanfolyamra jelentkezel, úgy ezek lesznek a követelménymodulok: foglalkoztatás I., foglalkoztatás II., kereskedelmi ismeretek, ruházati cikkek és vegyesipari cikkek forgalmazása, élelmiszerek és vegyi áruk forgalmazása, műszaki cikkek forgalmazása, eladástan.

Az eladói szakképesítéssel legjellemzőbben a következő munkakörök tölthetők be: élelmiszer – és vegyi áru eladó, áruházi eladó, műszakicikk eladó, kultúrcikk eladó, ruha -, textil eladó, porcelán – és edényáru eladó, árupénztáros.

A bolti eladó többféle feladatot is ellát a munkája során. Mi most 10 ilyen feladatot sorolunk fel.

 1. A bolti eladó segíti az árubeszerzést.
 2. Részt vesz az áru átvételében.
 3. Készletezési, raktározási feladatokat végez.
 4. A korszerű eladói technikák segítségével kiszolgálj a vásárlókat.
 5. Megfelelő viselkedési formákat és magatartási szabályokat folytat a vásárlókkal szemben.
 6. Szakszerűen használja a kereskedelmi munkát segítő gépi berendezéseket.
 7. A kereskedelmi egységben használatos bizonylatokat tölti ki és kezeli.
 8. Az értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat végzi.
 9. Kezeli a pénztárgépet.
 10. Szabályszerűen üzemelteti a kereskedelmi egységet.

A bolti eladónak különféle készségekkel és képességekkel kell rendelkeznie. A cikkben 10 ilyen képességet és készséget sorolunk fel.

 1. A jó boltos motivált és elkötelezett.
 2. Jó kommunikációs készségekkel rendelkezik.
 3. Jók az interperszonális készségei.
 4. Kiváló ügyfélszolgálati készségekkel rendelkezik.
 5. Megfelelőek a vezetői, vezetési készségei.
 6. Kitűnően működik csapatban és jól tud másokat motiválni.
 7. Egy jó bolti eladó lelkes és kreatív.
 8. Egy jó boltos tud és akar is értékesíteni.
 9. Egy igazi boltos tud bánni a vásárlókkal.
 10. Egy jó bolti eladó kiválóan tudja használni az elméleti tudását.