Elütötte a kerékpársost, majd elhajtott – baleset Csákváron

A Bicskei Rendőrkapitányságra telefonon tett bejelentést egy csákvári férfi 2013. január 12-én napközben arról, hogy Csákvár belterületén, a Berényi úton szemtanúja volt annak az eseménynek, mely során egy női kerékpárost egy személygépkocsi előzés közben elsodor, melynek következtében a kerékpáros elesett, sérülései keletkeztek.

A személygépkocsi sofőrje segítségnyújtás nélkül a helyszínről elhajtott. A bejelentést követően a rendőrök mentőt küldtek a sérülthöz, majd a helyszínre siettek. Az adatgyűjtést követően kiderült, hogy a bejelentés valós. 12 óra 40 perc körüli időben egy akkor még ismeretlen személy, ismeretlen rendszámú járművel közlekedett Csákvár, Berényi utcában a Kossuth utca irányából a Radnóti utca irányába. Haladása során a Berényi utca 24. szám előtt egy üzemi területre történő jobbra kanyarodása közben nem biztosított elhaladási elsőbbséget az úttest jobb oldalán, egyenes irányban szabályosan kerékpárral közlekedő hölgynek, melynek következtében az ismeretlen jármű jobb hátsó részével a kerékpárost elsodorta.

Az ütközés következtében az asszony az aszfaltra esett, melynek során nyolc napon túl gyógyuló személyi sérülést szenvedett. A mentők kórházba szállították. Az ismeretlen személy a baleset okozását követően a tanúk elmondása szerint megállt, a járműből kiszállt, majd ezt követően segítségnyújtás és adatainak hátrahagyása nélkül a helyszínt elhagyta, ismeretlen helyre távozott. A tanúkutatásokat követően információ merült fel az ismeretlen okozó jármű forgalmi rendszámára, ami alapján a rendőrök a gépkocsit Csákvár, Radnóti utcában megtalálták. Megtörtént az autó szemléje, majd további adatgyűjtés során a rendőrök beazonosították a gépkocsi tulajdonosát is, akit Csákvár, Haladás utcából állítottak elő. Először mintavételre lett előállítva, majd után a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol segítségnyújtás elmulasztása miatt indult vele szemben büntetőeljárás.