Szívtájékon szúrta volt főnöké

Baracs – Emberölés kísérletével gyanúsítja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a 47 éves baracsi férfit, aki hétfőn este szívtájékon szúrta egykori főnökét. A férfit a fejér megyei nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.

A mentőktől érkezett tegnap este fél nyolckor a bejelentés a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ügyeletére, miszerint egy baracsi telephely előtt egy férfi késsel megszúrt egy másikat.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol a sértett hozzátartozói, valamint alkalmazottai visszatartották a késelő férfit.

Tekintettel arra, hogy az ő fején is sérülések voltak, ezért a mentők mind a sértettet, mind az elkövetőt beszállították a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba.  Az 50 éves baracsi sértettet szívtájékon érte a késszúrás. A kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Jelenleg az Intenzív Osztályon van.

A 47 éves szintén baracsi elkövető a fején sérült meg. Sérülése nyolc napon belül gyógyuló.

Orvosi ellátását követően őt a járőrök előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók emberölés elkövetésének kísérletével meggyanúsították. Kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését részben beismerte.

A nyomozás eddigi adatai szerint hétfőn este az elkövető a sértettet – aki valamikor munkaadója volt – vállalkozása telephelyén kereste fel egy ismerőse cégtől való elbocsátása miatt.

A két férfi között dulakodás alakult ki, melynek során az egykori alkalmazott egy 15 cm pengehosszúságú konyhakéssel szívtájékon szúrta volt főnökét. A két felet végül a kiabálásra az épületből kiszaladó alkalmazottak, illetve a vállalkozó hozzátartozói szedték szét.

A bűncselekmény egyes mozzanatainak tisztázása még folyamatban van. A sértettet egyelőre állapota miatt még nem sikerült kihallgatni.  Az elkövetőt a nyomozók kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.