Ismét pénzt vittek el ál-ügyintézők Dunaújvárosban

Dunaújváros – A Vasmű úton a nyugdíjfolyósító, az Esze Tamás utcában a polgármesteri hivatal alkalmazottjának adta ki magát egy-egy nő. Az ál-ügyintézők mindkét esetben idős asszonyokat loptak meg. Előszálláson, amíg a tulajdonos a hátsó kertben dolgozott, három ismeretlen a bejárati ajtót feszegette. A szomszédok zavarták meg őket…

Csütörtökön délután azzal csengetett be ismeretlen nő egy Vasmű utcai lakásba, hogy a nyugdíjfolyósítótól jött. A lakásban élő asszony nem gyanakodott és beengedte a 170 cm magas, fekete hosszú hajú 30-35 év körüli nőt. Miközben beszélgettek, a sértett figyelmét elterelve ellopta a pénzét. Délután 3-4 óra között ál-polgármesteri dolgozó kért bebocsátást egy Esze Tamás utcai lakásba. A 170 cm magas, testes, fekete hajú ál-ügyintéző negyvenezer forintot vitt el a lakás idős tulajdonosától.

Előszállás Jókai utcában reggel hét óra körül, mialatt a tulajdonos a hátsó kertben dolgozott, három ismeretlen próbált bejutni a lakásába. A bejárati ajtót feszegették, de a szemben lakó szomszéd felfigyelt a kísérletezésre. A megzavart idegenek elmenekültek. Lopási kár nem keletkezett, a rongálással tízezer forint kárt okoztak.

A dunaújvárosi nyomozók mindhárom ügyben, a rendelkezésre álló adatok alapján keresik a tetteseket.