Időseket loptak meg, raboltak ki, rendőrkézre kerültek (Dunaújváros)

Két idős dunaújvárosi asszony sérelmére követtett el bűncselekményeket az a két huszonéves, akiket a dunaújvárosi rendőrök ma fogtak el. Az elsődleges nyomozati cselekmények még folyamatban vannak.

Dunaújváros, Dózsa György utca, valamint Babits Mihály utca egy-egy lakásába mentek be a tettesek két idős asszonyhoz, akiknél értékek után kutattak.

Dunaújváros, Dózsa György úton – miután a tulajdonos ajtót nyitott – a lakásban talált otthonkát dobták a sértett fejére, amit a nyakára csavartak, és felszólították pénze átadására. Mivel a sértett kiabált, megpróbálták a száját betömni, de mivel ez nem járt sikerrel, elmenekültek a helyszínről. A lakásból így nem tulajdonítottak el semmit. A sértett a bűncselekmény során könnyebben sérült.

Nem sokkal később a Babits Mihály utcában próbálkoztak egy másik idős asszonynál. Az ő fejére egy kendőt dobtak, majd felszólították, hogy maradjon csendben, és ne tegyen semmit. Néhány perc múlva azonban levették fejéről a kendőt, majd távoztak a lakásból. A néni ekkor vette észre, hogy elvitték táskáját, amiben 18.000.- Ft volt, valamint a mobiltelefonja és személyes iratai. Összesen 27.000.- Ft-os kárt okoztak az idős asszonynak.

Az ügyekben rablás kísérlet, illetve lopás miatt indult büntetőeljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. A kihallgatások során mind a két asszony azt mondta, hogy felismerték egyik támadójukat. A fiatalember mind a kettejüknek sírápolást vállalt, míg egyikükkel napi kapcsolatban is állt és besegített ápolásában is.

A nyomozók ma elfogták a 29 éves dunaújvárosi férfit, majd adatgyűjtéseket és tanúkihallgatásokat követően 26 éves dunaújvárosi társa elfogása is megtörtént. A rendőrök mindkettőjüket előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként lettek kihallgatva. Az üggyel kapcsolatos elsődleges nyomozati cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

Fotó (illusztráció): eleanor