Bajos autók bajos sofőrök

A móri rendőrök vasárnap délelőtt egy Volvo gépkocsi sofőrjével szemben intézkedtek. A járőrök Mór, Kiserdő utcában vonták ellenőrzés alá a parkoló gépkocsit, és az abban várakozó móri férfit. Az intézkedés során kiderült, hogy a járművön lévő hatósági jelzést egy Ladára adták ki, míg a Volvóra kiadott rendszám le lett adva a Móri Okmányirodába, mert az autót kivonták a forgalomból. A gépkocsi sofőrje elismerte, hogy ő volt az, aki a barátja tulajdonában lévő Lada hatósági jelzését feltette a Volvóra.

A férfit így a rendőrök előállították a Móri Rendőrkapitányságra, ahol egyedi azonosító jel meghamisítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A bicskei rendőrök vasárnap délután intettek le az M1-es autópálya óbarki lehajtójánál egy Lada Samarat. A sofőr és a mellette ülő személy azonban kivonta magát az intézkedés alól, és az autóból kiugorva, elszaladt a helyszínről. Még azzal sem foglalkoztak, hogy az autóban a hátsó ülésen hátra hagyták 15 éves barátjukat, valamint egyikük 11 éves kisöccsét.

A két menekülő azonban sokáig nem jutott, a járőrök hamar elfogták őket. Mint kiderült, az autót felváltva mind a ketten vezették annak ellenére, hogy vezetői engedéllyel egyikük sem rendelkezik. A gépkocsi ellenőrzése során a rendőrök azt is megállapították, hogy a jármű műszaki érvényessége idén márciusban lejárt, valamint kötelező felelősségbiztosítás sem volt rajta, és azt a tulajdonos át sem íratta a nevére.

A rendőrök így mind a két jogosítvány nélküli sofőrt előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra. A 25 és a 18 éves móri fiatallal szemben szabálysértési eljárás indult.  A rendőrök értesítették a történtekről a 11 éves kisfiú édesanyját, aki gondoskodott annak, valamint barátjának a hazaszállításáról.