Csuklyában támadt ismerősére a tinédzser

Lajoskomárom – A Székesfehérvári Rendőrkapitányságra pénteken éjszaka érkezett a bejelentés arról, hogy egy lajoskomáromi idős férfire otthonában rárontott egy fiatal és kirabolta.

A sértett az éjszaka folyamán otthonában csörömpölésre lett figyelmes, majd azt vette észre, hogy egy csuklyát viselő fiatal belép a szobájába, és pénzt követel tőle. A támadó felkapott egy kést a szekrényből és azzal hadonászott a sértett felé. Miután magához vette a férfi 3 880 Ft-ját és fél doboz cigarettáját, a kerítésen átmászva kerékpárjával távozott.

A sértett a nyomozóknak elmondta, hogy hangja, valamint mozgása alapján felismerte támadóját. Az a 13 éves helybéli fiú volt, aki segíteni szokott neki a kerti munkákban. A helyszínről a rendőrök nyomkövető kutyát indítottak, aki a nyomozókat éppen ahhoz a házhoz vezette, ahol a 13 éves fiú lakott.

Miután a rendőrök meghallgatták a bűncselekménnyel kapcsolatban, elismerte, hogy ő támadta meg az idős bácsit, és, hogy pénzt hozott el tőle.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Nyomozó Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt indított nyomozást az ügyben. A fiú azonban nem vonható felelősségre, tekintettel arra, hogy még gyermekkorú.