Fehérvári Futballfesztivál!

Az öregfiúk kupa és az I. Christmas Cup után hétfőn elkezdődött a XVI. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál Videoton FCF Baráti Kör Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupa. A torna második napján a női kupában is győztest hirdettek. Kedden újabb csoportokban folytatódtak tovább az izgalmak a végső sikerért, emellett számos kísérőprogramot is szerveztek az érdeklődőknek.

Vasárnap reggel elkezdődött a XVI. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál, melynek az elmúlt évekhez hasonlóan most is a Videoton Oktatási Központ ad otthont. A torna első napja az Öregfiúk Kupával indult, amelyet az I. Christmas Cup követett. Ezután hétfőn reggel már a XVI. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál Videoton FCF Baráti Kör Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupa csoportküzdelmeivel folytatódott tovább a futballdömping a VOK-ban. A csoportküzdelmek mellett a női kupát is hétfőn tartották meg, ahol a Székelyudvarhelyi Vasas Femina meggyőző fölénnyel, három magabiztos sikerrel hódította el az aranyérmet.

foci007

A nézők mindhárom csoportban látványos megoldásokat láthattak a hétfői játéknapon, ahol a csoportok első két helyezettjei, illetve két, a legjobb harmadikként végző együttes jutott tovább. A Citroen Fábián csoportban az EXPANZIÓ végzett az élen, a Fehérvár Futsal Dávid-Kiss Kft. 6 ponttal második lett, míg legjobb harmadikként az ELTE-BEAC Futsal jutott tovább. A Peugeot Fábián csoportban a Karmacsi Autó Dunaújváros és a Boiron Homeopátia kvalifikálta magát a szerdai fináléba. Az Orinoco 2002 csoportban szintén három együttes jutott tovább: a Bádogos Greco Petrol, az FTK Építők és második legjobb harmadikként a Szentegyházi Vasas.

Kedden U10-es utánpótlástornával, valamint újabb három csoportban folytatódtak tovább az izgalmak az év végi focikupán a VOK Csarnokban, ahova már nap közben is nagyon sokan látogattak ki, többen családostul. Az érdeklődőknek ezen kívül számos kísérőprogrammal is kedveskedtek a szervezők. A hagyományos elemek mellett újdonságként mindennap 12.30 órakor levetítik a Videoton FC UEFA-kupa menetelését bemutató „Az utolsó kupadöntő” című filmet a színházteremben. A gazdag programkínálat azoknak is tartalmas kikapcsolódást ígért, akik a labdarúgáson kívül alternatív mozgásformákkal kívánnak megismerkedni. A kilátogatók dinamikus jóga, zumba, pilatesz és body art foglalkozásokon is részt vehettek. A ketrecfocipályán 10.00 és 16.00 óra között mindennap bajnokságot tartanak, ahol 5 éves kortól több korosztályban mérhetik össze tudásukat a fiatalok. Ezen kívül a sportolni vágyók szívesen éltek az ingyenes pingpongozási lehetőséggel, valamint többen kipróbálták a dartsot, az xbox-ot és a csocsót is. A fesztivált idén is tombolajáték is színesíti, értékes nyereményekkel.

foci015

Az egyenes kieséses szakasz december 30-án reggel indul, a napot három gálamérkőzés színesíti: a hagyományos Botos István emlékmérkőzés, a közéleti gálamérkőzés és a 10 évvel ezelőtti magyar kupadöntőre emlékező Videoton FC – Vasas mérkőzés. A belépés továbbra is ingyenes, minden érdeklődőt és sportrajongót szeretettel várnak.