Nyuszisimogatás a Herosznál

A székesfehérvári Herosz Állatotthon évek óta törekszik arra, hogy Húsvétkor megkönnyítse azon családok dolgát, akik élő állatot nem tudnak tartani, mégis szeretnének örömet szerezni a legkisebbeknek. A Takarodó úti létesítmény idén is szervez Nyuszisimogatót április 7-én, szombaton 14.00 és 16.00 óra között. Az állatotthon kapcsolódik továbbá egy az általános iskolásoknak szóló, országos versenyhez.

A szombati programon a gyerekek biztonságos körülmények között ismerkedhetnek a nyuszikkal, simogathatják őket, játszhatnak velük. Várható játékos kérdés – felelek vetélkedő, minden helyes válaszért ajándékot kapnak a kicsik. A kézműves foglalkozások keretében készíthetnek húsvéti dekorációt, illetve tojásokat is festhetnek, ha hoznak otthonról kifújt vagy főtt tojásokat. A látogatók természetesen megismerkedhetnek a Herosz Állattotthon lakóival, a menhelyen jelenleg 190 kutyáról és 30 cicáról gondoskodnak. Találkozhatnak továbbá a Vadmadárkórház betegeivel, macskabagollyal, hollóval, gólyával, egerészölyvvel és sárgalábú sirállyal.

Herman Ottó Állat- és Természetvédelmi Vetélkedőt hirdetnek általános iskolásoknak a Herosz Egyesület megalakulásának 130. évfordulója tiszteletére. A feladatok között szerepel Herman Ottó tudományos munkássága, főbb művei, az állatvédelmi törvény, Magyarország védett növény- és állatfajai, illetve a kutyák viselkedése és kommunikációja. A Herosz országos szinten több helyen – Székesfehérváron, Budapesten, Gödöllőn, Mohácson és Szentesen – de ugyanabban az időpontban, 2012 május 23-án 14.00 órától rendezi meg a versenyt. A helyi szintű tudáspróbák eredményeit azonnal kihirdetik, a győztesek és azon belül is országosan a legjobb három eredményt elért csapat díjainak átadására május 30-án kerül sor a fővárosban.
Nevezni április 30-án éjfélig lehet, a kitöltött jelentkezési lapokat elektronikusan kell eljuttatni a hermanottovetelkedo@gmail.com e-mail címre, vagy a HEROSZ, 1113 Budapest, Nagyszőlős u. 21. postacímre. A részletes versenykiírás és a jelentkezési lap letölthetőn a www.herosz.hu portálról.