Több százan vettek részt a Bringatúrán – képek, videó

A biztonságos kerékpározás érdekében megrendezett családi rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat.

A Fejér Megyei Hírlap, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében került sor 2013. augusztus 31-én a III. Hírlap Bringatúrára.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zuhw986YY_E[/youtube]

A rendezvény célja az volt, hogy a Velencei-tavat kerékpárral megkerülők egy biztonságos, hangulatos napot töltsenek el családi körben, miközben hasznos tanácsokat is kapnak, és új ismeretekre tesznek szert.

A rajt és a célállomás is egyben a sukorói focipálya volt. A kerékpárosok – akik között felnőttek és gyerekek, idősek és fiatalok – egyaránt voltak, rendőri felvezetés mellett indulhattak útnak. Délelőtt tíz órától félóránként indították útjára a mezőnyt egészen délig. A stoppert senki nem figyelte. Ez nem a versenyről szólt, hanem valóban a részvételről.

Több százan tették meg a 30-35 kilométeres távolságot, miközben játékos feladatokat oldottak meg az egyes pecsételő-helyeken.

A gárdonyi Rönkvárnál a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság sátra várta a bicikliseket. A rendőrök az összes túrázó kerékpárját leellenőrizték, és tanácsokat adtak azzal kapcsolatban, hogy milyen biztonsági eszközökkel kötelező és mikkel tanácsos felszerelni a kerékpárokat. Ezt követően kresz-tesztet töltöttek ki a bringázók, amiket a rendőrök javítottak ki, majd a hibákat átbeszélték velük, és a szabályok betartására hívták fel a figyelmüket.

A túrázók a kiindulópontra visszatérve, számos programhely közül választhattak a sukorói focipályán. Többek között a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési, valamint Bűnügyi-Technikai Osztályának sátrában is érdekességeket találhattak. Saját kezükről, ujj- illetve tenyérlenyomatot készíthettek, amit aztán el is tehettek emlékbe. A bűnmegelőzési szakemberek amellett, hogy bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket, ajándékokat is osztogattak.

A nap végén, sorsolás keretében több ajándék – köztük a főnyeremény, egy kerékpár is – gazdára talált.