Tíz percen belül háromszor futott bele a traffipaxba – képek

A háromnapos Tispol akció fejér megyei sebességrekordere egyértelműen az a szlovák rendszámú Porsche lett, melyet tíz percen belül háromszor füleltek le gyorshajtáson az Iváncsai Autópálya Alosztály járőrei. Mint az az intézkedés során kiderült, a külföldi rendszámú autót egy kiskőrösi férfi vezette…

Az április 18-a és 20-a között végrehajtott Tispol akcióban – melynek fő célja a sebességhatárok betartására vonatkozó szabályok megsértőivel szembeni hatékony rendőri fellépés volt – a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságról összesen 99 rendőr vett részt. Az ellenőrzések során őket a Nemzeti Közlekedési Hatóság részéről 14 munkatárs segítette.

A háromnapos razzia során a fejér megyei rendőrök összesen 794 gyorshajtót regisztráltak. Közülük 660 esetben leállítás nélkül kezdeményeztek közigazgatási eljárást, míg 14 vezetővel szemben megállítás során szabálysértési feljelentést tettek, és 120 sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Az akció keretében április 19-én az M6-os autópályán és a vele párhuzamos 6-os számú főúton ún. láncméréses sebességellenőrzést tartott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, melyben összesen nyolc traffipax készülék vadászott a gyorshajtókra.

Az ellenőrzés során egy Porschet – aki szinte végigszáguldott az M6-os autópálya megyei szakaszán – a rendőrök három helyszínen is sebességtúllépésen érték. A megye északi szakaszán, Ercsi magasságában 228 km/h-val száguldott, majd Adony vonalában 185 km/h-val és Rácalmásnál 173 km/h-val közlekedett.

Az Iváncsai Autópálya Alosztály motoros járőrei Dunaújvárosnál érték utol a szlovák rendszámú, de magyar állampolgár által vezetett sportautót.  Az igazoltatás során megállapítást nyert, hogy a gépkocsi a rendőrök számára nem ismeretlen, mivel januárban két különböző napon is bemérték már.

Először az útkarbantartó munkások melletti 100 km/h-s korlátózó tábla hatálya alatt 197 km/h-val mérték be, majd egy héttel később a 80 km/h-s korlátozó táblánál hajtott 98 km/h-val.

A gépkocsi vezetője – aki egy kiskőrösi férfi – összesen majdnem fél millió forintos (430 000 Ft-os) büntetésre számíthat, a szabálysértési hatóság megítélésétől függően pedig akár 12 hónapig terjedő időszakra is búcsút inthet vezetői engedélyétől.