Telefoneladás helyett zsebelés

Székesfehérvár – Nem kell egy telefon? – ezzel a kérdéssel fordult egy fiatalember egy másikhoz a fehérvári pláza mellékhelyiségében, majd miután a biznisz meghiúsult, a fiatal zsebéből kiemelte pénztárcáját, majd átadta társának. Az eset ugyan még pénteken történt, de a bakonycsernyei férfi csak tegnap tett feljelentést az ügyben a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

A fehérvári nyomozók így jókora időveszteséggel indultak az elkövetők után, de ennek ellenére már tegnap este bilincs kattant mind a kettő zsebtolvaj kezén.

Mint az a feljelentő vallomásából kiderült, pénteken délután a fehérvári plázában tartózkodott, és a mellékhelyiségbe tartott, amikor a mosdóban egy fiatal férfi megkérdezte tőle, hogy nem kell-e neki egy telefon. Amikor ezt elutasította, a fiatalember átkarolta, és bocsánatot kért tőle, amiért ezt megkérdezte. A sértett ezt követően vette észre, hogy hiányzik a pénztárcája, majd látta, ahogy ez a személy odaadja egy másiknak az ő tárcáját, amiben benne voltak iratait, bankkártyája, buszbérletei, illetve ezer forint készpénze.

sértett kihallgatását követően a nyomozók olyan fényképeket mutattak neki, amin olyan személyek voltak, akiket korábban zsebtolvajlással gyanúsítottak meg. A 21 éves bakonycsernyei fiatal ezek közül egyben egyértelműen felismerte azt a személyt, akinek átadta pénztárcáját az őt kizsebelő fiatal.

A rendőrök – miután az egyik elkövetőt beazonosították – a plázába mentek, hogy a pénteki felvételeken megnézzék, ki volt a 18 éves fiatal társa. Amikor a bevásárlóközpontban a kamerafelvételeket foglalták le, az élő képet mutató monitorokon meglátták a pénteki felvételen szereplő két személyt, így egyből elfogták őket.

A pláza biztonsági szolgálatánál meglett a sértett pénztárcája is, amit egy takarítónő talált meg pénteken este az egyik WC fülkében.

Miután a nyomozók azt a sértettnek visszaadták, kiderült, abban az összes irat és bankkártya hiánytalanul megvan, csak a helyi- és helyközi bérletek, illetve ezer forint készpénz hiányzik belőle.

Miután a rendőrök mind a két tettest előállították a kapitányságra, kihallgatták őket. A 18 éves fehérvári fiatalembert zsebtolvajlás útján szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség, valamint visszaélés közokirattal vétség és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésével gyanúsítják. Társát, a 21 éves szintén fehérvári fiatalt zsebtolvajlás útján szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mind a ketten szabadlábon védekeznek.

A székesfehérvári nyomozók vizsgálják, hogy a párosnak volt-e még társa a bűncselekmény elkövetése során, illetve, hogy korábban követtek-e már el hasonló bűncselekményt.