Megverte, majd rálőtt volt barátnőjére

Veszekedés alakult ki egy férfi és egy nő között egy dunaújvárosi lépcsőházban hétfő délelőtt, mely odáig fajult, hogy a férfi többször megütötte volt barátnőjét, majd több esetben rá is lőtt fegyverével. A történtekről a ház lakói értesítették a rendőröket, akik elfogták a lövöldöző 28 éves férfit.

Dunaújváros, Liszt Ferenc kert egyik lakóházából több bejelentés is érkezett hétfő délelőtt 10 óra után néhány perccel, miszerint a lépcsőházban kiabálást és lövések hangját hallották.

A rendőrök azonnal a megadott címre mentek. Ahogy a lépcsőházhoz értek, azt látták, hogy egy férfi fegyvert fog egy nőre, majd kilöki őt a bejárati ajtón, és futva távozik.

A járőrök és a belvárosi, illetve a kertvárosi körzeti megbízottak üldözni kezdték a fegyverrel szaladó férfit, majd rövid időn belül elfogták.

Mint az az elsődleges adatgyűjtéseket követően kiderült, a 28 éves férfi a délelőtt folyamán felkereste lakásában volt barátnőjét. A pár között azonban veszekedés alakult ki, mely során a lépcsőházban a férfi több esetben megütötte a nőt, akinek ennek során a ruhája is elszakadt, majd ezt követően többször rálőtt nála lévő fegyverével. A férfi a kiabálásra és a lövésekre a lépcsőházba kiszaladó lakókra is ráfogta marokfegyverét, de lövést rájuk nem adott le.

A helyszínre érkezett mentők a 21 éves nőt a dunaújvárosi Szent Pantelon Kórházba szállították, ahol megműtötték. Az orvosok lövedékeket szedtek ki a nyakából, az arcából és a koponyájából is. Összesen több, mint egy tucatot. Sérülése nyolc napon túl gyógyuló.

A 28 éves dunaújvárosi férfi ellen súlyos testi sértés elkövetése miatt indult büntetőeljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. Az általa használt fegyvert – mely az elsődleges megállapítások szerint nem lőfegyver – a rendőrök lefoglalták. Szakértőnek kerül megküldésre.

Az elsődleges nyomozati cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. A férfit a dunaújvárosi rendőrök őrizetbe vették. Bővebb információ a későbbiekben várható.

FMRFK