Másnak adták ki magukat…

A Fejér Megyei Szent György Kórházból érkezett a rendőrségre a bejelentés, hogy egy olyan férfi fekszik a Belgyógyászati Osztályon, aki másnak adja ki magát. A kórházból bejelentést tevő orvos elmondta, hogy a betegbejelentő-lapon a férfi ugyan valós adatokat írt be, de valaki másét. A rendszerben szereplő férfi vércsoportja ugyanis nem egyezett a betegével, és azokat a műtéti hegeket sem találták a férfin, aminek a korábbi leletei alapján a testén kellettek volna lennie.

A nyomozók a kórházba mentek, ahol intézkedés alá vonták az 55 éves férfit, akiről megállapítást nyert személyazonossága. Kiderült, hogy a Fejér Megyei Bíróság BV Csoportja csalás bűntett elkövetése miatt körözését rendelte el. A rendőrök ezt követően előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd ezt követően átadták a BV Intézetnek.

Egy másik férfi is hasonló módon akart kibújni a felelősségre-vonás alól. A rendőrök szerda este a fehérvári Várkörúton igazoltatták. A 24 éves fehérvári férfi azonban nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni, illetve a járőröknek más személy adatait diktálta be. Őt is előállították a kapitányságra, ahol adatai beazonosításra kerültek. Kiderült, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt körözést adott ki ellene.
A férfit a Forrónyom gyanúsítottként hallgatta ki, majd ezt követően őrizetbe vette.