Macskaeledel tolvajok az M1-esen!

Több raklapnyi macskaeledel eltűnését jelezte egy ukrán kamionos az M1-es autópálya melletti parkolóból. A feltételezett elkövetők által használt autó rendszámát felírta a sofőr, így ezen a szálon mentek végig a rendőrök. Öt férfit állítottak elő a lopással összefüggésben.

A bejelentésben szereplő járműszerelvény sofőrje a Szekér Csárda parkolóban zavarta meg a tolvajokat. Átadta a kiérkező autópályás rendőröknek azt a rendszámot is amit elmondása szerint arról az autóról olvasott le, amivel elhajtani látta őket.

A rendszám alapján jutottak el a rendőrök az autó bodméri, szári, csabdi, mányi és kajászói utasaihoz. Két férfit még csütörtökön délután előállítottak és kihallgattak a nyomozók. Az eddig megtartott házkutatások során mindössze alig néhány tucatnyi macskaeledel került elő, ami töredéke az ukrán sofőr által bejelentett 12 raklapnak.

A megállapítás szerint a kamion még március 4-én égett ki részben a 47+200-as kilométer szelvényben. Ezt követően vontatták el a csárda parkolójáig. A rakományt rejtő pótkocsi ponyváját még az előtt vágták ki ismeretlen tettesek, hogy a sofőr visszautazott Ukrajnába és a járművet hosszabb időre őrizetlenül hagyta. Így nem zárható ki, hogy korábban tűnt el a nagy mennyiségű állateledel. A nyomozást tovább folytatják a bicskei rendőrök.

Az autó három másik utasának kihallgatására ma kerül sor. Több fontos kérdésre a folyamatban lévő eljárás kell, hogy megadja a választ, tájékoztatta szerkesztőségünket R. Szabó Ágnes a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.