Kukoricát loptak, börtönbüntetést kaptak

Sárbogárd – Távcsővel szúrta ki a gazda, hogy földjéről öten lopják a kukoricát. A férfi egyből szólt a rendőröknek, akiknek így sikerült elfogniuk a tolvajokat. Ügyükben gyorsított eljárás keretében már bírósági ítélet is született. Hárman próbára bocsátást kaptak, ketten fél év felfüggesztett börtönbüntetést…

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság, a Sárbogárdi Városi Ügyészség, valamint a Sárbogárdi Városi Bíróság három nap alatt pontot tett egy kukoricalopási ügy végére. Míg hétfőn délután érkezett a bejelentés arról, hogy Sárbogárd külterületén öten kukoricát lopnak, addig szerdán délután már bírósági ítélet is született az ügyben.

A bejelentést hétfőn kora délután a kukoricaföld tulajdonosa tette, aki épp ellenőrizni ment ki a 63-as főút mellett található terciáját, amikor annak közelében lévő domboldalról látta, hogy valakik a földjén vannak. Amikor elővette távcsövét, tisztán látta, hogy öt személy kukoricát szed a földjén, amit egy lovas-kocsira tesznek fel.

Amikor a bejelentést követően a rendőrök odaértek a földre, elfogták a három férfit és két nőt, majd előállították őket a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra.

Mint kiderült, több, mint négy órán keresztül gyűjtögették a kukoricát. Összesen 920 kg-ot szedtek össze. Értéke mintegy 40 000.-Ft. A rendőrök azt lefoglalták.

A 33 és a 20 éves sárbogárdi nőt, valamint az 53, a 41 és a 30 éves szintén sárbogárdi férfiakat lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a sárbogárdi nyomozók, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

Gyorsított eljárás keretében a Sárbogárdi Rendőrkapitányság két nap alatt lefolytatta az ügyben a nyomozást, majd továbbította az iratokat a Sárbogárdi Városi Ügyészségnek és a harmadik napon – március 02-án – az ötfős társaság már a Sárbogárdi Városi Bíróság előtt állt, ahol ügyükben ítéletet született.

A bíró a két nőt és egy férfit próbára bocsátotta, míg a büntetett előéletű két férfit 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit 2 évre felfüggesztett.

Fotó (illusztráció): Wiki Média