Kacsa tolvajokat fogtak a sárbogárdi rendőrök

Sárbogárd – Gyanúsan mozgó személyautóról érkezett bejelentés a sárbogárdi rendőrökhöz hétfőn délután Sárbogárd Kislók útról. A járőrök röviddel a bejelentés után állították meg a keresett járművet a város területén. Az autóban öten ültek. Az intézkedés alatt a hátsó ülés mögül a csomagtartóból sűrű hápogások közepette néhány kacsa nyújtogatta előre a nyakát. Az utasok kissé zavartnak tűntek a rendőrök által feltett rutinkérdések nyomán, így előállították őket…

A megállított autó utasai már annál az egyszerű kérdésnél is zavartnak tűntek, hogy mit keresnek arrafelé siófoki, pécsi, balatonszabadi lakosok lévén, és zavaruk a csomagtartóból kikívánkozó kacsákkal kapcsolatban feltett kérdések nyomán tovább nőtt. Kiderült, hogy nem csak kacsákat rejt a Skoda hátulja. Nyolc kakas is előkerült az intézkedés közben és miután az egész dolog meglehetősen bűncselekmény-gyanúsnak tűnt, elszámoltatás végett autóstul, kacsástul, kakasostul elszámoltatásra előállították az egész csapatot. Ez idő alatt derült ki, hogy lopás történt egy Kislóki úti portán. Amíg az idős gazdasszony a városban tartózkodott ismeretlenek megdézsmálták a baromfi udvarát. Csukott, de nem zárt melléképületéből nyolc kakast és három kacsát vittek el ismeretlenek, amely tények ismeretében már sok esélye nem volt az autó utasainak a magyarázkodásra.

Lopás miatt indítottak velük szemben eljárást a sárbogárdi nyomozók. A négy férfi és egy nő közül egy kivételével valamennyi személy ismert a rendőrség előtt. Miután a nő és két lopással meggyanúsított férfi felfüggesztett büntetés hatálya alatt követte el ez utóbbi cselekményt, bűnügyi őrizetbe kerültek. Az autó további két utasa a gyanúsítás terhe mellett szabadlábon védekezik.

A kacsák és kakasok egyelőre megúszták a fazekat. Az állampolgári jelzésnek és a rendőrök gyors intézkedésének köszönhetően élve kerültek vissza gazdájuk portájára.

FMRFK