Igazoltatás során lebukott tolvajok Ercsiben

FMRFK – Ercsi, Szőnyi utcában vontak ellenőrzés alá a járőrök három fiatalt szerda kora délután.

A 23 éves férfi és a vele lévő két kiskorú – egy 16 éves és egy 11 éves fiú – mintegy 160 kg akácfát tolt egy kézi kocsival. Amikor a rendőrök annak tulajdonjogát számon kérték rajtuk, akkor azzal nem tudtak elszámolni. Kiderült, hogy az Ercsi Önkormányzat tulajdonában lévő területről lopták el.

A fiatalokat így a rendőrök előállították az Ercsi Rendőrőrsre, ahol megtörtént meghallgatásuk, majd a felnőtt korút és a fiatalkorút a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették. A 11 éves kisfiút – korára tekintettel – szabadon engedték.

A kiskorú azonban ma egy 13 éves társával visszament ugyanarra a területre, és 100 kg fát ismét eltulajdonított ugyanazzal a kézi kocsival, mint tegnap. A járőrök azonban ma is elfogták őket, majd mind a kettőjüket bevitték a rendőrőrsre, ahol elszámoltatták őket. Korukra való tekintettel azonban felelősségre nem vonhatók.

Nem úgy, mint az az ercsi férfi – akit szintén ma fogtak el az ercsi rendőrök – 40 kg fával. Ő azokat kerékpáron tolta.

Kiderült azok szintén az önkormányzat tulajdonában lévő területről származnak.

A férfit előállították az Ercsi Rendőrőrsre, ahol megindult vele szemben a szabálysértési eljárás. A rendőrök őrizetbe vették. A terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte.