Időseket raboltak ki, őrizetben vannak

Fejér megye – A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya elfogta azt a három ráckeresztúri férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy időseket raboltak ki, illetve loptak meg. A gyanúsítottak közül ketten bűnügyi őrizetben vannak.

Fejér megyében az utóbbi időben több településen is követtek el kiemelt súlyú bűncselekményeket idősek sérelmére. A többségében egyedül élő nyugdíjasokra éjszaka törték rá az ajtót az elkövetők, akik a házakból ékszereket és készpénzt vittek el. Volt olyan eset, amikor a sértetteket nem bántották, de többször előfordult, hogy a tulajdonosokat megfenyegették, értékeik átadására kényszerítették őket.

Március elején a megye rendőreinek összefogása, valamint a széleskörű adatgyűjtés eredményre vezetett. A nyomozóknak sikerült beazonosítaniuk az egyik bűncselekmény elkövetőjét.

A főkapitányság nyomozói a 25 éves ráckeresztúri férfit – mint az egyik rablás tippadóját – hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A további nyomozás során sikerült megállapítani a férfi két társának személyét is, akiket több időskorú sérelmére elkövetett bűncselekménnyel is összefüggésbe hoztak a nyomozók.

Mivel azonban beazonosításukat követően mindketten ismeretlen helyen tartózkodtak, ezért a múlt héten pénteken elfogatóparancs került kiadásra velük szemben.

A 28 éves ráckeresztúri K.Z., valamint a 30 éves szintén ráckeresztúri F. J. körözéséről több sajtóorgánum is beszámolt. Elfogásukra nem kellett sokat várni, hétfőn éjszaka már kattant is a bilincs mindkettőjük kezén. A fejér megyei nyomozók az egyik férfi nagypapájának ráckeresztúri házában fogták el őket. A lakásban tartott házkutatás során a nyomozók találtak egy kis tasakot, amiben kábítószergyanús növényi származék volt. Azt a rendőrök lefoglalták, szakértői vizsgálatra küldték meg.

A két férfit így az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményeken túl kábítószerrel való visszaéléssel is meggyanúsították. Kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket. A három ráckeresztúri férfit eddig több, mint fél-tucat bűncselekménnyel gyanúsították meg. A rendelkezésre álló adatok alapján Ráckeresztúron, Martonvásáron, Válon, Bicskén, Gyúrón, valamint a Pest megyei Tárnokon is ők követtek el idősek sérelmére rablásokat, lopásokat.

A nyomozás azonban tovább folyik a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán, ahol vizsgálják, hogy mely más korábbi bűncselekményekkel hozható még összefüggésbe a trió. Így nem kizárt, hogy a közeljövőben további gyanúsításokra fog sor kerülni.

A 25 éves ráckeresztúri férfi jelenleg szabadlábon védekezik, míg K.Z. illetve F.J. előzetes letartóztatásának indítványozására előterjesztést tett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Székesfehérvári Városi Ügyészségnél.

Forrás: FMRFK