Hídról akart a Dunába ugrani

Dunaújváros – Az M8-as autópálya Pentele-hídjáról akarta magát a Dunába vetni egy férfi pénteken kora reggel. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Iváncsai Autópálya Alosztály járőrei azonban szerencsére időben érkeztek a helyszínre, és sikerült megakadályozniuk a tragédiát.

A bejelentés 07 óra 05 perckor érkezett az Iváncsai Autópálya Alosztálya baleseti helyszínelőihez, miszerint az M8-as autópálya 80+400 km szelvényében a Pentele-hídon a Dunavecse felől Dunaújváros irányába vezető oldalon egy férfi a korláton kívül áll.

A közelben tartózkodó baleseti helyszínelők 3 perc alatt a helyszínre érkeztek.

A személy a járőrök elmondása alapján nagyon zavartnak tűnt, és annak ellenére, hogy a híd korlátján kívül a pálya felé fordulva állt, háttal a folyónak, nem akart onnan mozdulni. A rendőröknek annyit mondott: „Gondolkodom.”

Végül több perces rábeszélést követően a két rendőrnek sikerült lebeszélni arról, hogy a mintegy húsz méter mélyen lévő vízbe vesse magát.

Amikor azonban úgy döntött, visszamászik, hirtelen megcsúszott a jeges korláton, és majdnem a mélybe zuhant. Szerencsére azonban sikerült megkapaszkodnia, majd végül a rendőrök segítségével visszamásznia a korláton.

A járőrök ezt követően igazoltatták. Kiderült, egy 42 éves dunaújvárosi hajléktalan, aki még a rendőri intézkedés során is azt hajtogatta, hogy neki semmi nem jön össze az életben. Így zavarodottsága miatt a rendőrök mentőt hívtak hozzá, akik beszállították a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Pszichiátriai Osztályára.

Forrás: FMRFK – Fotó: Wikipedia.org