Fennakadt a tolvaj nadrágja

Sárosd – A körzeti megbízott két helyi fiatal segítségével fogta el azt a 16 és 17 éves sárosdi fiatalt, akik egy mezőgazdasági komplexum területéről üzemanyagot kíséreltek meg eltulajdonítani. Amikor a telep riasztója megszólalt, a két fiatalkorú a kerítésen átmászva menekült. Pechjükre azonban a fiatalabb fiú nadrágja fennakadt a drótkerítésen…

Az eset még szombaton este történt. Az egyik sárosdi magtár területén parkoltatott járművekből akartak gázolajat leszívni a fiatalok, amikor a telep riasztója megszólalt. Így a két tettes menekülőre fogta.

A kerítésen átmászva próbáltak kijutni az utcára. A fiatalabb fiú nadrágja azonban a dróton fennakadt, és az alsóruházat egy darabja a kerítésen maradt. A fiatal így lyukas nadrágban futott tovább társával együtt.

A riasztó hangjára azonban felfigyelt két közelben tartózkodó fiatal, akik a menekülők után eredtek, majd egészen azok otthonáig követték őket. Amikor az esetről bejelentést tettek a sárosdi körzeti megbízottnak, ő azonnal a megadott házhoz ment, ahol megtalálta a 16 és a 17 éves fiatalokat. A fiatalabbik éppen a nadrágját égette a kazánban. A rendőrnek azonban sikerült megakadályoznia, hogy a nadrág teljesen elégjen. Azt kivette a lángok közül. Így az összevethető lesz azzal a darabbal, ami a kerítésen maradt, és amit később a helyszínelők ott megtaláltak.

A két fiatalt – elfogását követően – a KMB-s előállította a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki a lopás kísérlettel kapcsolatban.

Mindketten beismerő vallomást tettek, szabadlábon védekeznek.