Elaludtak lopás közben

Vasúti kábeleket vágott le két tolvaj Szabadegyháza és a Pusztaszabolcs között szerda hajnalban. Míg az elvégzett „munka” után megbízóikra vártak, elaludtak. Helyettük azonban a rendőrök ébresztették őket…

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság Ügyeletére, szerda hajnalban érkezett a bejelentés, miszerint Szabadegyháza – Pusztaszabolcs közötti vasútvonalon a rendszer kábelszakadást jelzett, és amikor a kábeleket ellenőrizték, a sínek mellett két fekvő férfire figyeltek fel.

Kiderült, a 30 éves dunaújvárosi férfi és a 17 éves szintén dunaújvárosi fiú megbízás alapján vágta le a kábeleket 180 méter hosszan, majd rakta zsákokba. Megbízóik szállították ki őket Perkátáról Szabadegyháza külterületére az éjszaka, és azt beszélték meg velük, hogy reggel jönnek értük, akkor kapnak mind a ketten 5-5.000.- Ft-ot. A fiatalemberek azonban a várakozás közben az összegyűjtött kábelekkel teli zsákokra hajtva fejüket, elaludtak. A bejelentést követően így találtak rájuk a járőrök, és állították elő őket a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra. A kábeleket a rendőrök lefoglalták, így a 250.000.- Ft-os lopási kár megtérült.

A sárbogárdi nyomozók mind a két személyt lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd ezt követően őrizetbe vették őket. Megbízóikat még keresik.

Forrás: FMRFK

Fotó (illusztráció): eleanor