E-On munkatársának adta ki magát, nem dőltek be neki!

A Gárdonyi Rendőrkapitányság folytat büntetőeljárást a képen látható személyek ellen lopás kísérlet miatt. Azzal gyanúsítják őket, hogy egyikük még március 04-én délelőtt felkeresett otthonában egy martonvásári hölgyet, majd azt mondta neki, hogy ő az E-On dolgozója, és felmutatott neki egy E-On-os kártyát, majd villanyórája leolvasása után közölte, hogy tíz százforintos többletfizetése van, melyet szeretne részére kifizetni, de mivel csak 20.000.- Ft-os bankjegye van, adjon neki vissza belőle.
A hölgynek azonban gyanús lett, hogy az E-on nem így, hanem postai úton szokta visszautalni a túlfizetéseket, ezért megtagadta az elkövető kérését, aki láthatóan izgatott lett, majd futásnak eredt és beszállt egy – a háztól nem messze álló – személygépkocsiba, majd két társával együtt elhajtott. Nem sokkal később azonban elfogták őket a rendőrök.

A gárdonyi nyomozók azt feltételezik, hogy a képen látható férfiak hasonló cselekményeket követtek el Székesfehérváron és környékén, illetve Miskolcon, és környékén, ezért kérik, hogy jelentkezzenek azok, akik felismerik bennük azokat, akik náluk is jártak, és hasonló módon szerettek volna tőlük pénzt kicsalni, vagy ellopni, vagy esetleg azt meg is tették.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság a 22/355-003-as telefonszámon várja a hívásokat, de bejelentést tehető a 107-es vagy a 112-es segélyhívókon is.

Segítségüket előre is köszönjük!

E-On munkatársának adta ki magát, nem dőltek be neki

E-On munkatársának adta ki magát, nem dőltek be neki

E-On munkatársának adta ki magát, nem dőltek be neki

Forrás: FMRFK