Több milliót zsákmányoltak az ál-kábelesek!

Dég – Kálóz – Dégen magukat kábeltévéseknek kiadva nyert bebocsátást egy férfi. Mialatt a háziasszonnyal a kert végébe mentek, hogy megnézzék alkalmas-e a terület oszlopállításra, addig a lakóházba bement egy másik férfi. Ott a mozgásában korlátozott házigazda figyelmét elterelve, megszerezte a szekrényből a család spórolt pénzét. A készpénzt, takarékkönyvet, régi iratokat, valamint régi családi fotókat tartalmazó táskát hiába kereste a kertből visszatérő tulajdonos. 160 ezer forint káruk keletkezett. Az ismeretlen ál-kábeltévések feltehetően hárman voltak. A helyszínről gépkocsival hajtottak el.

Kálozról hasonló figyelem-eltereléses lopásról érkezett bejelentés. A két ismeretlen férfi valamikor fél egy körül állított be a sértettekhez azzal, hogy az ő kertjükre esett a választás, hogy oszlopot állítsanak rajta. A mindenféle műszaki megoldások ismertetése közben tűnt el a házból a házaspár több mint négymillió forintja, amit már csak az idegenek távozását követően vettek észre. A két férfi egy a ház előtt várakozó autóval hajtott el. Szemtanúk szerint az autót egy nő vezette.

A Székesfehérvári és a Sárbogárdi Rendőrkapitányság nyomozói, információkat összevetve keresik az idős embereket megkárosító tolvajokat.