Közel hetven új parkolóhelyet alakítottak ki Fehérváron a Deák Ferenc utcában

Új parkolóhelyek és a Deák Ferenc utca megújult útburkolatának műszaki átadásával folytatódott a Saára Gyula-program első üteme. A Kelemen Béla utca 71. szám előtt tartott sajtónyilvános átadáson jelen volt Vargha Tamás országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester, Viza Attila önkormányzati képviselő, Bozai István városgondok és az érintett körzetek területi képviselői is.

A Saára Gyula útfelújítási program első ütemének újabb munkáit adták át kedden, több helyszínen. A város takarékos gazdálkodása és az adósságkonszolidáció révén megvalósuló program során nemcsak útfelújítási munkákat végeznek, hanem újabb parkolóhelyeket is kialakítanak a legsűrűbben lakott városrészekben. Ennek köszönhetően négy lakótelepen hatvan parkolót alakítottak ki eddig. A Kelemen Béla utcában és a Széchenyi úton bővült a várakozóhelyek száma.

A sajtótájékoztatón Vargha Tamás országgyűlési képviselő kiemelte: „Országosan egyedülálló programot valósít meg Székesfehérvár. A most átadott parkolók a közösséget szolgálják. A felelős gondolkodásról tanúskodó, jól ütemezett munkálatokat a jövőben is folytatni és segíteni kell.”

„A Saára Gyula-program előkészítése során figyeltünk arra is, hogy az ne csak az útfelújításról szóljon. A sűrűn lakott városrészekben egyre nagyobb igény mutatkozik a parkolóhelyek bővítésére. A célunk az, hogy folyamatosan, ütemezetten, programszerűen bővítsük a helyek számát Székesfehérváron.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. „Az adósságkonszolidáció és a város takarékos gazdálkodásának köszönhetően 635 millió forint értékű munka valósulhat meg, amely a fehérváriak életminőségének javítását szolgálja. A folytatásban is azon dolgozunk, hogy Székesfehérvár valamennyi városrésze részesüljön ebből a programból.” – tette hozzá a polgármester.

A sűrűn lakott városrészekben napi probléma a gépjárművek elhelyezése. Ezért a Palotavárosban és a Széchenyi úton összesen 69 új várakozóhely létesült, mintegy 29 millió forint értékben. Figyelmet fordítottak arra is, hogy kialakítsanak a mozgáskorlátozottak számára is parkolóhelyeket. Viza Attila, a 8. számú választókörzet önkormányzati képviselője köszönetet mondott a kerületben elvégzett munkákért. „A város legsűrűbben lakott részében nagy öröm, hogy a Kelemen Béla utca 71. szám előtt 22, a 12. számú ház előtt 18 új parkoló épült és akadály-mentesítették a parkolóhoz vezető járdákat. A 14-20. szám előtti parkoló 20 hellyel bővült és megoldották a csapadékvíz elvezetését is.” Viza Attila hozzátette, hogy 100 méter szakaszon megújult a Jankovics utca és Bőrgyár közötti útszakasz, ahol nemsokára kialakítják a járdát is.

A felújított terület

A felújított terület

Bozai István, városgondnok elmondta, hogy a kivitelezési munkákat fehérvári vállalkozások végezték. A Széchenyi 27-29. sz. előtt a rendkívül szűk lehetőségek ellenére sikerült a várakozóhelyek számát kilenccel bővíteni, amiből egy szintén a mozgáskorlátozottak részére épült.

A Saára Gyula-programban szereplő burkolat-felújítások közül a Deák Ferenc utca Budai út – Horvát István utca közötti szakasza készült el. A kopóréteg cseréje mellett megjavították a megsüllyedt pályaszerkezeti rétegeket, és kicserélték a hibás aknafedél-lapokat, illetve néhány helyen a kiemelt szegélyeket. Összesen 6100 m2 felület újult meg ennek a munkának a keretében 27 millió forint értékben.

Hamarosan megtörténik a Rákóczi – Gáz utca körforgalom műszaki átadása is, ahol szintén jelentős mértékben, 55 hellyel bővült a parkolóhelyek száma. Már elkezdődtek a munkák a Gyümölcs utcában, ahol az utca egyirányúsításával a legális várakozóhelyek száma negyvenöttel bővül, és a védett platánfákat, városunk egyik büszkeségét meg tudják óvni az utókor számára.

A jövő évi tervekről szólva dr. Cser-Palkovics András polgármester hozzátette, folytatódnak az útfelújítások, amelynek keretében már vizsgálják a szakemberek a Várkörút burkolatának felújítása mellett a korábbi fasor visszaállításának lehetőségét. A Várkörúton kieső parkolók pótlására is tervek készülnek a Rákóczi úton további körforgalmak kialakításával, illetve a Kígyó utcában a párhuzamos parkolás helyett ferde, vagy merőleges beállású parkolók építésével.
5 thoughts on “Közel hetven új parkolóhelyet alakítottak ki Fehérváron a Deák Ferenc utcában

 1. Jonathan

  Hi there would you mind sharing which blog platform you’re using?
  I’m planning to start my own blog soon but I’m having a
  tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs
  and I’m looking for something unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 2. www.classyads.in

  Simply desire to say your article is as astounding.

  The clarity in your post is simply nice and i could assume you’re
  an expert on this subject. Well with your permission let me
  to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the gratifying work.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.