Újabb táska tolvajt fogtak el a járőrök

Néhány napja történt parkolói lopással összefüggésben keresték a nyomozók azt a Skoda Octaviat, amely szerdán ismét feltűnt a megyeszékhelyen. A járőrök a Széchenyi úton állították meg a járművet és a benne ülő három férfit…

Székesfehérváron a Széchenyi úton bukkant fel szerdán délelőtt az Skoda Octavia, amit egy október 25-én történt parkolói lopással kapcsolatban kerestek a nyomozók. Miután a járőrök megállították a járművet, igazoltatásra szólították fel az autóban ülő három férfit. A 36 éves devecseri sofőrt és a vele utazó 23, illetve 16 éves székesfehérvári férfit előállították a Székesfehérvári rendőrkapitányságra, ahol a két idősebbet tanúként, a 16 éves fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanú szerint ugyanis a 16 éves fiú követte el az Aszalvölgyi úti áruház parkolójában hétfőn történt táskalopást. Egy Suzuki Wagon R-be pakoló hölgy figyelmét elterelve az utastérből emelte el a sértett kézitáskáját, a benne lévő értékekkel együtt.

A fiatalkorút gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói. A vele szemben folytatott eljárást tovább folytatják.

A rendőrség nyomatékkal kéri az autójukba pakoló vásárlókat, hogy ne hagyják őrizetlenül értékeiket a nyitott gépkocsikban. Ha valaki segítségért, felvilágosításért fordul Önökhöz, zárják le gépkocsijukat mielőtt teljes figyelmükkel az idegen felé fordulnak. Így elkerülhető, hogy mialatt segíteni próbálnak bűncselekmény áldozatává válnak. Amennyiben gyanús körülményt, gépkocsik körül látszólag céltalanul ácsorgó személyt, gyakran megforduló, ki-be parkoló gépkocsit észlelnek értesítsék a 107-es, 112-es segélyhívó számon a rendőrség ügyeletét és kövessék az ügyeletes tiszt által elmondottakat.

FMRFK