Szomszédjaikat lopta meg apa és fia

Sárosd – Az utóbbi időben több besurranásról illetve betörésről érkezett jelzés a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra Sárosd területéről. Legutóbb csütörtökön délelőtt, amikor egy idős asszony tett feljelentést azzal kapcsolatban, hogy ismeretlen személy szerdára és csütörtökre virradó éjszaka is behatolt a házához tartozó melléképületbe. A néni elmondta, hogy ugyan éjszaka is hallotta a zajokat, de mivel megijedt, nem mert kimenni a lakásból. A rendőröknek is csak jó néhány óra elteltével jelezte a betörést.

A sárbogárdi nyomozók így jókora lépéshátrányból próbáltak az elkövető(k) nyomára bukkanni.

Mivel azonban a településről korábban több vagyon elleni bűncselekmény elkövetéséről kaptak bejelentést, a települést kiemelten kezelték, és ott rendszeres portyaszolgálatot láttak el, valamint széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek.

Amikor tegnap a bejelentés nyomán a házhoz mentek, annak kertjében lábnyomokra bukkantak, mely egy közeli utca egyik házához vezetett. Ami azé a férfié volt, akinek neve már a korábbi adatgyűjtések alkalmával is felmerült, mint esetleges orgazda.

A férfinél a rendőrök meg is találták azt az egyik szivattyút, amit az idős asszonytól vittek el az éjszaka.

Innentől már nem volt nehéz kiderítenie a rendőröknek, ki a tolvaj. A szálak egyértelműen egy 48 éves sárosdi férfihez, valamint annak 24 éves fiához vezettek.

Amikor házkutatást tartottak náluk, ágyukból több bűncselekményből származó tárgy került elő. Köztük kábelkötegek, elektromos kapcsolók, sőt még egy feszület is. A nyomozók mind a két férfit előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Mint kiderült, terhükre róható a két február közepi betörésen kívül két januári betörés is. A fiú egyelőre tagadja a bűncselekmények elkövetését, míg apja részben beismerő vallomást tett kihallgatása során.

A rendőrök mindkét férfit bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat, miközben vizsgálják, hogy a páros összefüggésbe hozható-e a településen történt korábbi hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével.