Rokonánál bújt el az ékszer-tolvaj

Vajta – Pálfa – A sárbogárdi rendőrök lopás miatt indítottak büntetőeljárást egy 17 éves pálfai lánnyal szemben, aki a gyanú szerint egyik vajtai ismerősétől ezüst ékszereket lopott el. Miután megtudta, hogy a rendőrök keresik, egyik pálfai rokonánál bújt el. A nyomozók azonban megtalálták, majd kihallgatását kivetően bűnügyi őrizetbe vették.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányságon csütörtökön délután tett bejelentést egy 19 éves vajtai fiatalember, hogy amíg ő iskolában volt, szobájában egy fémdobozban tartott ezüstékszereit ellopták. A tettes kilenc ezüstláncot, öt karkötőt és öt ezüst gyűrűt vitt magával mintegy negyedmillió forint értékben.
A feljelentő elmondta, hogy napközben nővére és apukája is otthon tartózkodott, és ezen idő alatt az ő egyik volt osztálytársnője járt náluk. A 17 éves pálfai lány a nyitott ajtón keresztül ment be a lakásba. A sértett nővére – miközben tv-t nézett – már csak azt vette észre, hogy a lány az öccse szobájában van. Amikor számon kérte, hogy ott mit csinál, azt válaszolta a testvérpár apukáját keresi. Mivel azonban a férfi aludt, a lány eltávozott.
Amikor a sértett hazaért, akkor vette észre, hogy hiányoznak ezüstékszerei. Mivel a család feltételezte, hogy azokat a lány vitte el, így az apuka biciklire pattant, és átkerekezett Pálfára, ahol a lány után érdeklődött. Ott aztán kiderült, hogy a településen a fiatalkorú többeknek ezüstékszereket ajánlott fel megvételre.
Amikor a bejelentést követően a nyomozók felvették a feljelentést, valamint az esettel kapcsolatban kihallgatták a tanúkat, egyből Pálfára mentek a lányért. Bejelentett lakcímén nem találták, ezért adatgyűjtésbe kezdtek. Ennek nyomán jutottak el kora este a lány egyik pálfai rokonához, akinek házában megtalálták a lányt, aki akkor menekült oda, amikor a településen meghallotta, hogy keresik a rendőrök.
Elfogását követően előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Tagadta, hogy ő lopta volna el az ékszereket. Annyit elismert, hogy járt volt osztálytársa családjánál, de csak a fiú nővérével beszélgetett, majd üres kézzel távozott. A nyomozók ugyan több házkutatást is tartottak Pálfán, de egyelőre az ékszerek még nem kerültek elő. Azokat keresik.
A 17 éves lányt – tekintettel arra, hogy büntetett előéletű, és több hatóságnál is folyamatban van vele szemben büntetőeljárás – bűnügyi őrizetbe vették.