Rendőrségi események 2009. október 20-21.

Összefoglaló a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2009. október 20-án 05.00 óra és 2009. október 21-én 05.00 óra között történt jelentősebb események

Közlekedési események:
Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során egy könnyű kimenetelű személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

18 óra 53 perckor történt baleset a 8126-os számú úton Bicske és Bodmér között. Egy Lada Samara az úttest szélén álló két gépkocsi kikerülése közben frontálisan összeütközött egy Toyota Carinával. A Toyota sofőrje a balesetben könnyen sérült.

Székesfehérvári Rk.:
Elloptak egy piros színű Opel Vectrát Székesfehérvár, Sütő utcából. A gépkocsi értéke 400.000.- Ft. Rendszáma: HOB-132.

Szabadságvesztés letöltése miatt elővezetését rendelték el egy 38 éves fehérvári férfinek. A rendőrök a személyt a Közép-Dunántúli Országos BV. Intézetbe szállították.

Lopáson értek tetten egy 20 éves román férfit az Alba Plaza egyik üzletében. A fiatal 11.990.- Ft értékben egy kabátot próbált meg eltulajdonítani. A lopás-gátlót akarta leszedni, amikor elfogták. A körzeti megbízott a személyt lopás elkövetése miatt előállította a kapitányságra, ahol gyanúsítottként lett kihallgatva.

A délelőtt folyamán a fehérvári Piac téren vontak ellenőrzés alá a járőrök egy zavartan viselkedő 41 éves nőt, akiről kiderült, hogy Polgárdi Tekerespusztai Szociális Otthonból engedély nélkül távozott el. Az asszonyt a rendőrök a fehérvári Erzsébet úti Rehabilitációs Intézetbe szállították.

Este kilenc óra körül kapta az ügyelet a bejelentést, hogy eltűnt egy 82 éves fehérvári asszony a Horvát István lakónegyed egyik lakásából. Mint kiderült, a nőnek májusban volt egy agyvérzése, azóta rendszeresen gyógyszereket szed, illetve többször zavartan viselkedik, és képzeleg. A személyleírás alapján a rendőrök a polgárőrökkel közösen az asszony keresésébe kezdtek, és értesítették az esetről a mentőket is. 22 óra 30 perckor a kórház Sürgősségi Osztályáról telefonáltak a rendőrségre, hogy a nő bement hozzájuk, zavartan viselkedik, ezért a Pszichiátriai Osztályra szállítják.

Dunaújvárosi Rk.:
A Kulcsi Vízmű területéről tulajdonítottak el egy JCB típusú rakodó gépet, melynek értéke 24.000.000.- Ft. Rendszáma: YHM-228.

Elloptak egy Ford Fiesta gépkocsit is. Az autó Dunaújváros, Kossuth Lajos utcában parkolt. A szürke autó rendszáma: KSN-346. Értéke kb. 2.700.000.- Ft.

Dunaújváros, Budai Nagy Antal utcából egy bordó színű Fiat Puntót vittek el ismeretlenek. Értéke: 500.000.- Ft. Rendszáma: GAV-357.

Nagyvenyimen találták meg a rendőrök azt a 17 éves lányt, aki ellen a Gárdonyi Rendőrkapitányság adott ki körözést, mert az intézeti nevelés hatálya alól ismételten kivonta magát. A fiatalkorút a rendőrök előállították a kapitányságra, majd árszállításra került Gárdonyba.

Két férfit keres a rendőrség, akik Előszálláson magukat polgárőröknek kiadva jutottak be egy házba, és vittek el pénzt. Az otthon tartózkodó házaspár férfi tagját arra kérték, hogy nézze meg a fészert, hogy nem hiányzik-e valami, mert egy betörőt fogtak. A feleségtől pedig azt kérték, hogy vegye elő pénzüket, és nézze meg, hogy megvannak-e a 10.000.- Ft-osaik. Amikor az asszony elővette a házban tartott 300.000.- Ft-jukat, akkor az egyikük a pénzt kikapta a kezéből, majd sietősen távoztak. A két elkövető fekete színű ruhát viselt és siltes sapkát, rajta „Polgárőrség” felirattal. Egyikük kb. 190, míg a másik kb. 180 cm magas lehetett.

FMRFK