Rendőrségi események 2009. október 19-20.

Összefoglaló a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2009. október 19-én 05.00 óra és 2009. október 20-án 05.00 óra között történt jelentősebb eseményekből!

Közlekedési események:
Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során egy könnyű kimenetelű személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

19 óra 18 perckor történt baleset Csákberény és Zámoly között. Egy DAF teherautó egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott, és oldalára borult. A sofőr könnyen sérült.

Székesfehérvári Rk.:
Az enyingi rendőrök a délelőtt folyamán állítottak elő egy 30 éves dégi férfit, aki azzal gyanúsítható, hogy vasárnap este Dégen bedobta egy kocsma ajtajának az ablakát, és a söröző előtt összetört egy poharat. A személyt szemtanúk felismerték, ez alapján lett előállítva. A férfi ellen garázdaság elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Betörtek Székesfehérváron, az Ősz utca egyik lakásába, ahonnan 150.000.- Ft értékben arany-ékszert vittek el ismeretlenek.

Éjszaka 02.00 órakor Székesfehérvár, Borszéki utcában igazoltattak a rendőrök egy 19 éves fiatalt, aki édesapja gépkocsiját vezette. Kiderült, a fiú nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért feljelentették. A rendőrök azonban nem sokkal később ismét ellenőrzés alá vonták az autót, amit továbbra is a fiú vezetett. Így a szabálysértés továbbfolytatása miatt a fiatalt előállították a kapitányságra, ahol megindult vele szemben a szabálysértési eljárás.

Dunaújvárosi Rk.:
Terménylopáson ért tetten az adonyi körzeti megbízott egy 42 éves férfit Adony, Rákóczi utcában lévő kukoricásban. Kiderült a kukoricalopáson tetten ért férfi október 13-a óta rendszeresen visszajárt a kukoricaföldre, és összesen 25.000.- Ft értékben tulajdonított el kukoricát a sértett földjéről. Az elkövető a teljes mennyiséget otthon tartott állataival etette meg. A házkutatás során a rendőrök megtalálták az eltulajdonított kukoricamennyiségnek megfelelő csutkát. Az eljárás megindult vele szemben.

Sárbogárdi Rk.:
Szabálysértési őrizetbe vették a rendőrök azt a kálozi férfit, aki egy Opel Vectrával közlekedett délelőtt Káloz belterületén, amikor ellenőrzés alá vonták, és kiderült, hogy a Sárbogárdi Városi Bíróság a járművezetéstől eltiltotta.

Járőrök egy Ford típusú gépkocsit vontak ellenőrzés alá hétfő délután Cecén. A rendőri intézkedés során kiderült, a járművön elhelyezett rendszám egy Lada Samarára lett kiadva, míg a Fordot átírási kötelezettség hiánya miatt a Sárbogárdi Okmányiroda kitiltotta a forgalomból, ezért annak a hatósági jelzéseit a tulajdonos le is adta az okmányirodában a forgalmi engedéllyel együtt a múlt héten. A Lada rendszámtábláit ekkor tette fel a Fordra. A férfivel szemben megindult a büntetőeljárás. Egyedi azonosító jel meghamisítása miatt gyanúsítottként lett kihallgatva.

Gárdonyi Rk.:
A kora délután folyamán a rendőrök a 7-es főúton, Martonvásár belterületén vontak ellenőrzés alá egy Mazdát, amit egy budapesti férfi vezetett. Kiderült igazoltatása során, hogy a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága 12 hónapra – 2010. áprilisáig – eltiltotta a járművezetéstől. A férfit így a járőrök előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe lett véve.

FMRFK