Rendőrségi események 2009. október 18-19.

Összefoglaló a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2009. október 18-án 05.00 óra és 2009. október 19-én 05.00 óra között történt jelentősebb eseményekből!

Székesfehérvári Rk.:
Garázdaság elkövetése miatt indult büntetőeljárás egy 42 éves fehérvári férfivel szemben, aki azzal gyanúsítható, hogy vasárnap délelőtt a fehérvári Csíkvári úton található sörözőben ittas állapotban megbontránkoztatóan viselkedett, illetve poharakat dobott a pult mögé. A férfit a rendőrök elfogták, majd előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Eltűnés miatt kereste a XII. kerületi Rendőrkapitányság azt a 15 éves budapesti lányt, akit az egyik fehérvári panzióban igazoltatott a körzeti megbízott. A lányt a KMB-s előállította a kapitányságra, ahol megtörtént elszámoltatása, majd ezt követően a Sárbogárdi Gyermekotthonba lett elhelyezve ideiglenesen.

Az este folyamán lakásán fogták el a rendőrök azt a 32 éves férfit, aki ellen a Fejér Megyei Bíróság BV Csoportja körözést adott ki. A férfit a rendőrök előállították a kapitányságra, majd átszállították a fehérvári BV-be.

Egy 35 éves hajléktalant és egy 28 éves fehérvári férfit fogtak el tegnap este a rendőrök a fehérvári MÁV pályaudvaron. A két férfi ugyanis szóváltásba keveredett az idősebbik személy volt élettársával, majd azt tettleg bántalmazták, aki ennek során könnyű sérülést szenvedett. A bántalmazást követően az idősebbik férfi az állomáson található nyilvános mosdó mellett lévő ablakot szándékosan kifejelte, ami ennek során betörött, és 20.000.- Ft-os rongálási kár keletkezett. A két személyt – előállítását követően – a nyomozók garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Fél tizenkettőkor egy 65 éves szabadbattyáni férfivel szemben került sor intézkedésre Székesfehérvár, Krasznai utcában. A személy ugyanis igazoltatása során zavartan viselkedett, és összefüggéstelenül beszélt. A rendőrök ezért hozzá mentőt hívtak, akik beszállították a fehérvári kórházba további ellátás végett.

Keresünk egy 55 éves értelmileg fogyatékos férfit, aki az Aba-Bodakajtori Rehabilitációs Intézetből engedély nélkül távozott el öt óra körül, és azóta nem találják. A férfi vékony öltözetben, valószínűleg pizsamában és papucsban vagy mamuszban hagyta el az intézetet. A férfi kb. 170 cm magas, 65 kilogramm, világosbarna hajú, bajszos. Szellemileg leépült, időben és térben tájékozódni nem tud, teljesen fogyatékos. A tegnapi nap folyamán félszázan keresték, rendőrök, tűzoltók, polgárőrök, sőt még nyomkövető kutya is. A tűzoltóság részéről még hő-kamera és éjjellátó készülék is segítette a kutatást, azonban a férfit nem találták. Éjjel 23 óra 05 perckor került felfüggesztésre a keresés. Ma azonban tovább folytatják. Kérjük, aki a személyleírás alapján felismeri, és hollétéről tud, értesítse a rendőrséget!

Sárbogárdi Rk.:
Sárkeresztúron betörtek a Dózsa György utcában egy házba, ahonnan egy szentképet vittek el, amin Szűz Mária látható a gyermekkel és három galambbal. Ezen kívül az elkövetők magukhoz vettek egy gázpalackot és még két darab kukát is. A lopási kár kb. 231.000.- Ft. A rongálással az elkövetők további 20.000.- Ft-os kárt okoztak.

Móri Rk.:
A délután folyamán egy 30 éves budapesti nővel szemben intézkedtek a járőrök. A nő ugyanis a 81-es főúton tiltott kéjelgést folytatott, amit a rendőröknek el is ismert. A rendőrök így előállították a kapitányságra, ahol őrizetbe vétele mellett megindult vele szemben a szabálysértési eljárás.