Polgárőrök figyelték ki a tolvajt

Szabadhídvég, Pusztaszabolcs – Kapori hegyen lévő pincét dézsmálta folyamatosan ismeretlen tettes. Több száz palack bort, pálinkát vitt el. A helyszínre visszatérő tolvajt a hegyen szolgálatot teljesítő polgárőrök figyelték ki. A rendőrök  kedden éjjel lakásáról állították elő a bűncselekménnyel gyanúsítható helybéli férfit…

A gyanúsítás szerint több mint kétszáz palack bort, pálinkát, kéziszerszámokat, hosszabbítókat és gázpalackot vitt el Szabadhídvéd Kapori hegyen lévő pincéből az a férfi, akit a hegyen szolgáló polgárőrök észlelése alapján fogtak el az enyingi rendőrök. A férfit a polgárőrök jelzése alapján otthonából állították elő a rendőrök. Az általa okozott kár meghaladja a négyszázezer forintot. Kihallgatása során tagadta a lopást, állítása szerint közelében sem volt a Kapori hegynek. A gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették.

Pusztaszabolcs Felső Cikola pusztán ugyancsak polgárőrök segítettek a helybéli rendőröknek. Egy férfi és a társaságában lévő nő egy Opel Kadet segítségével kísérelt meg elszállítani több mázsa megelőzően általuk kivágott akácfát. Az autót a Pusztaszabolcsi Polgárőrség tagjai tartóztatták fel a rendőrök kiérkezéséig a Cikolai úton. A körzeti megbízott megállapította, hogy a két személy által használt Opelen egy másik autóra kiadott rendszám van felszerelve. Megállapítást nyert az is, hogy összesen öt élő fát vágtak ki, körülbelül 30 mázsa mennyiségben. A hatvanezer forintos kár, valamint a lecserélt rendszám miatt büntetőeljárást indítottak az ügyben.