Önkéntes tűzoltók Fejér megyében

Szombaton rendezték a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség közgyűlését, melyen a múlt évet értékelték, és átadták az elismeréseket.

Mihály János nyugalmazott tűzoltó ezredes, főtanácsos, a megyei szövetség elnöke megemlékezett például a pázmándi egyesületről, mely fennállásának 125. évfordulóját ünnepelte. Az önkéntesek száma egyre nő, hiszen egy évvel ezelőtt hatvan önkéntes segítette a tűzoltóság munkáját, addig tavaly 171-en vizsgáztak sikeresen. Ez is mutatja, hogy folyamatosan szükség van az utánpótlásra, és a lelkes, segítőkész emberekre.

Kiemelték, hogy az utánpótlás nevelése nagyon fontos, az ifjúsági tűzoltók kitüntetett figyelmet érdemelnek. Így az önkéntesek tábora egyre csak növekedni fog.

A Magyar Tűzoltó Szövetség száznegyven éves, elnöke Bende Péter elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja az önkéntes tűzoltók munkáját, hiszen elengedhetetlen lenne minden településen, hogy az ottani önkéntesek hamar kiérjenek a felcsapó lángokhoz. Ezzel sok tragédia megelőzhető lenne.

A szombati ünnepségen kitüntetéseket is átadtak az arra érdemeseknek: Vida Pál-emlékdíjjal ismerték el Kovács Imre, a vértesacsai önkéntes tűzoltó egyesület parancsokának munkáját. Ugyanezt a díjat vehette át Pálinkás Péter, a pázmándi önkéntes tűzoltó egyesület tagja is. Hárman pedig tárgyjutalmat kaptak a hétvégi rendezvényen.