Nem akart dolgozni, inkább bombariadót jelentett be!

Székesfehérvár – Bombarobbantással fenyegetőzött egy férfi szombaton este. A hívás a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére érkezett. Az akkor még ismeretlen személy azt közölte a rendőrség ügyeletesével, hogy bomba fog robbanni az általa megnevezett egyik fehérvári cégnél.

Az ügyeletes egyből a helyszínre irányította a rendőrjárőröket, akik azonnal kiürítették a gyárat, majd a bombakutatók átvizsgálták az épületet, de bombát nem találtak.

Időközben a nyomozóknak a rendőrségre érkezett bejelentés hívószáma alapján sikerült beazonosítaniuk a telefonszámhoz tartozó IMEI számot, valamint a telefonszolgáltatón keresztül lekért cellainformáció alapján azt is beazonosították, hogy a telefon a gyár parkolójában van. A forrónyomos kollégák a rendőrségi nyilvántartásból lekérték a telefonszámot, ami a rendszer szerint egy 24 éves sárkeresztúri férfié. Az adatgyűjtés alapján kiderült, hogy a személy a gyár dolgozója, és éjszakai műszakba van beosztva.

Így a rendőrök a bombakutatást követő beléptetés során elfogták a fiatalembert, akinek a ruházatátvizsgálása során előkerült a hívószám alapján beazonosított IMEI számú telefonkészülék. Azt lefoglalták.

A férfit előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. Közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Először tagadta a bűncselekmény elkövetését, de később beismerő vallomást tett.

Elmondta, hogy az egész bombariadó csak egy „kamu” volt. Mindezt csak azért csinálta, mert szeretett volna végre egy szabad hétvégét, amit a barátnőjével tölthet, amire az ünnepi leállást kivéve 14 hónapja nem volt példa.

A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és gyorsított eljárás keretében kedden délelőtt már bíróság előtt állt. Egy év fogházbüntetésre ítélték. Az ítélet nem jogerős. Védője enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett. A másodfokú eljárás lefolytatásáig a férfit szabadlábra helyezte a bíróság.