Munka közben kapták el a betörőket Pusztaszabolcson

Pusztaszabolcs – Dunaújvárosi rendőrök adonyi kollégáikkal járták a várost pénteken este, amikor az egyik szolgálatban lévő rendőrpár furcsa mozgásra lett figyelmes a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Miután egy sötét színű autó megállt, két utas szállt ki belőle, akik rövid idő alatt eltűntek egy nem messzi lakóház árnyékában. A rendőrök ezután már csak két nagyobb reccsenésre figyeltek fel. A hang után eredtek és alig telt el néhány perc, már kattant is a bilincs a két férfi által feltört lakásban. A tetten ért két budapesti férfi épp készítette össze az elvitelre szánt értékeket, amikor meglepték őket a rendőrök. Értelme sem lett volna tagadni a dolgot. Nem is tették. Egyikőjük vallomásában röviden így summázta a dolgot: „Betörtünk oda és kész!”.

Harmadik társukat, aki távolabbról, az autóban maradva biztosította a helyszínt ugyancsak elfogták a rendőrök. Igaz ő mit sem akart tudni a dologról. Tagadta, hogy bármi köze lenne a két budapesti férfi által elkövetett betöréshez. A nyomozók szerint pedig épp ő adta az ötletet, hogy hogyan tudnának „pénzt csinálni” Pusztaszabolcson.

A két budapesti férfit és pusztaszabolcsi társukat gyanúsítottként hallgatták ki elfogásukat követően a nyomozók. A bűnügyi őrizet letelte után előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására. A bíróság döntött, a három személyt előzetes letartóztatásba helyezték. A dunaújvárosi nyomozók a megindított eljárást tovább folytatják velük szemben.