Két nap alatt két rablás, előzetesben van az elkövető…

Székesfehérvár, Iszkaszentgyörgy – Január 24-én rendelte el a bíróság annak a 45 éves férfinek az előzetes letartóztatásba helyezését, aki egymás után követő két napon, két megyét érintően követett el fegyveres rablást. Iszkaszentgyörgyön egy presszóban, Solton egy benzinkúton kapta elő a fegyvert, hogy pénzt szerezzen. A fehérvári nyomozók kitartó munkája eredményeként fogták el pénteken a rablással gyanúsítható férfit, akivel szemben bőséges bizonyíték áll a hatóságok rendelkezésére…

A Fejér megyében lévő Iszkaszentgyörgyről január 19-én az esti órákban rablás miatt érkezett riasztás egy presszóból. Egy fegyveres férfi az épületbe belépve pénzt követelt az alkalmazottól. A megszerzett összeggel a helyszínről elmenekült. A tanúk által elmondottak alapján egy korábban a településen lakó, a presszóban időnként megforduló férfire következtettek a nyomozók. Később olyan tanút is találtak, aki látta, hogy a feltételezett elkövető milyen járművel hagyta el a környéket. A begyűjtött adatok és információk szűrése, rendszerezése nyomán felmerült a gyanú, hogy egy a településen bejelentett lakcímmel rendelkező 45 éves férfi követte el a bűncselekményt. A feltételezett gyanúsítottról kiderült, hogy székesfehérvári tartózkodási hellyel bír, és több tanú is megerősítette, hogy korábban rendelkezett gáz-riasztó fegyverrel.

A férfi tartózkodási helyének beazonosítását követően 2011. január 21-én került elfogásra. Az elé tárt bizonyítékok hatására részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy anyagi természetű gondjai támadtak, ezért döntött úgy, hogy rablással szerzi meg a szükséges pénzt. Birtokában volt egy gáz-riasztó fegyver, azzal ment aznap este a presszóhoz. A kihallgatás során derült ki, hogy még aznap éjjel egy másik bűncselekményt is elkövetett. Néhány óra alvás után Soltra utazott, ahol egy üzemanyagtöltő állomáson ráfogta a fegyverét a kutasra, hogy pénzt szerezzen, de mivel nem tudta a kasszát kinyitni, zsákmány nélkül volt kénytelen menekülni. A visszafele úton megszabadult a fegyvertől és az elkövetéskor viselt sáltól, sapkától.

A férfit kihallgatását és őrizetbe vételét követően a bács megyei nyomozók is kihallgatták a területükön elkövetett rablás miatt. Az iszkaszentgyörgyi rablás ügyében eljáró Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói kezdeményezték a 45 éves férfi előzetes letartóztatásba helyezését. Az ügyészség indítványára a bíróság hétfőn helyt adott az előterjesztésnek és elrendelte a két rendbeli rablással meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását.