Egy tucat pincefeltöréssel gyanúsíthatók

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói a napokban fogtak el két dunaújvárosi hajléktalant, akik tíz pincefeltöréssel gyanúsíthatók. A 45 és az 51 éves férfivel szemben előzetes letartóztatásuk mellett folyik a büntetőeljárás.

A páros tavaly év vége óta folyamatosan törte fel a dunaújvárosi lakóházak pincéit. Jártak a Fáy András, a Babits Mihály, a Rákóczi Ferenc, az Erkl Ferenc valamint a Táncsics Mihály utcában. Az itt lévő lépcsőházak alagsorában lévő tárolókba hatoltak be, általában a lakatok lefeszítését követően.

Február 25-én azonban nem volt szerencséjük. Amikor a Táncsics Mihály utca 5. szám alatt lévő ház alagsorában törték fel a pincét, az egyik lakó a zajokat hallva bejelentést tett a rendőrségre, így a dunaújvárosi járőrök perceken belül elfogták a két elkövetőt.

Egy lámpát, valamint több üveg tömény szeszesitalt hozott ki a páros ebből a tárolóból mintegy 50.000.- Ft értékben, de a rendőrök megérkezése miatt azokat nem sikerült ellopniuk. Ugyanúgy, mint azokat a tárgyakat sem, amiket ugyanezen társasház többi pincéjében szedtek össze.

Mint kiderült, egyikük az a 45 éves férfi, akit február 07-én hajnalban egy másik társával együtt a Rákóczi utcában lévő egyik lépcsőház alagsorában értek tetten a rendőrök pincefeltörés közben szintén egy lakó bejelentése alapján.

A férfi gyanúsított kihallgatása során elismerte, hogy 2010. decembere óta vagy tíz pincét törtek fel közösen mostani társával. Volt olyan hely, ahonnan flexet, fúrógépet, valamint fűrészt loptak el.

A rendőrök mind a 45 éves dunaújvárosi hajléktalan férfit, mind az 51 éves szintén dunaújvárosi hajléktalan társát gyanúsított kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A Székesfehérvári Városi Bíróság február 27-én döntött mindkettejük előzetes letartóztatásba helyezéséről.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a páros az ellopott tárgyakat kinek értékesítette tovább, így nem kizárt, hogy az ügyben további elfogások és gyanúsítások várhatók.