APEH-osok őrizetben!

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyolc személyt – köztük hat APEH munkatársat – korrupciós cselekmények elkövetésével gyanúsít. A nyomozók szerda reggel egyszerre fogták el őket, majd tartottak házkutatást mindegyiküknél. A nyolc gyanúsított közül hármat őrizetbe vettek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az APEH Biztonsági Főosztállyal együttműködve szerdán reggel egyszerre nyolc helyen tartott házkutatást, mely során az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság hat munkatársa és két vállalkozó ellen indult eljárás korrupciós cselekmények elkövetése miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint, a gyanúsítottak huzamosabb ideje kötelességüket megszegve, jogtalan előnyért az adózó ügyfeleket kedvezőbb helyzetbe hozták az adóigazgatási eljárásokban. A nyomozóhatóság a tegnap elfogott személyeket vesztegetés elkövetésével gyanúsítja. A Fejér megyei nyomozók három főt őrizetbe vettek, köztük egy vállalkozót. A többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

A büntetőeljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytatja, melynek keretében vizsgálják más bűncselekmények megvalósulását is.

Tekintettel a nyomozás érdekeire, illetve arra, hogy az elsődleges nyomozati cselekmények még folyamatban vannak, a bűncselekményekkel kapcsolatban egyéb információt a rendőrség nem közölt.

FMRFK